Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Aničić debituje, Rudar na izazovu protiv Jezera

Pozitivna priča Plavljana krenula je upravo od pobjede na premijeri protiv Rudara – utakmica u Beranama završena je 3:1

Rudar će sa novim trenerom pokušati da se udalji od opasne zone u Meridianbet Prvoj ligi.

Nakon odlaska Srđana Nikića ekipu je preuzeo Dragan Aničić, koji će debitovati danas pred domaćom publikom protiv Jezera (15.00).

– Prije više od dvije godine imao sam ponudu da dođem u Pljevlja. Tada nijesam bio slobodan, ali sada su nam se putevi ukrstili. Zadovoljan sam zbog dolaska u jedan od najvećih crnogorskih klubova. Nadam se uspješnoj saradnji. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama vratiti Rudar u crnogorski fudbal. Potrebni su nam rad, strpljenje i kontinuitet. Ne znam još uvijek realne domete tima, ali na osnovu odgledanog video-materijala i dosadašnjih treninga – vidio sam kvalitet. Težićemo prepoznatljivoj igri i što boljim rezultatima. Nadam se uspjehu već danas protiv Jezera – rekao je Aničić.

Pozitivna priča Plavljana krenula je upravo od pobjede na premijeri protiv Rudara – utakmica u Beranama završena je 3:1.

Od tada su momci Rada Petrovića stekli status najprijatnijeg iznenađenja lige, o čemu svjedoči činjenica da su na dva boda od liderske pozicije.

– Prija pozicija na kojoj se nalazimo. Prezadovoljni smo učinkom. Premašili smo očekivanja, ali ništa nije slučajno. Slučajnost može da bude jedna ili dvije utakmice, a nikako ono što se ostvari poslije devet kola. Spremni smo da nastavimo tamo gdje smo stali poslije remija u Tuzima – rekao je vezista Aldin Adžović, koji nastavlja:

– Imali smo nekoliko dana odmora i vratili se redovnim obavezama. Uspjeli smo da saniramo neke povrede, oporavimo se fizički i psihički za izazove koje slijede. Među nama vlada odlična atmosfera. Euforije nema jer smo svjesni da je dug put do cilja – dodao je prvotimac Plavljana.

Adžović očekuje težak meč pod Golubinjom, ali vjeruje u pozitivan ishod.

– Liga je ujednačena. Svako svakoga može da pobijedi. Jesmo savladali Rudar u Beranama, imamo više pobjeda i bodova, ali to ništa ne mora da znači. Teren je jedino mjerilo, a svaki duel je priča za sebe. Rudar je promijenio trenera i vidjećemo što će on tražiti od ekipe. Ne znam da li će se nešto mijenjati u sistemu i taktici, ali znam da će biti teško, kao i to da ćemo uraditi sve da upišemo novi pozitivan rezultat – ističe Adžović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
01.10.2022-14:08 14:08

Nekada sjajan fudbaler. Sa srećom Lokice.