Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Andrej Žakelj: Čestitke mojim igračima

Raspucani košarkaši Partizana pokazali su da su prebrodili eliminaciju od Reala, koji je u međuvremenu postao prvak Evrope i da će biti ozbiljan kandidat za titulu. 

Partizan je večeras u Beogradu odigrao utakmicu na evroligaškom nivou, fenomenalno šutirao i potpuno zasluženo pobijedio SC Derbi koji je imao svoju priliku u “Morači”, ali je nije iskoristio.

Raspucani košarkaši Partizana pokazali su da su prebrodili eliminaciju od Reala, koji je u međuvremenu postao prvak Evrope i da će biti ozbiljan kandidat za titulu.

“Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi, ovu utakmicu je odigrao na mnogo višem energetskom nivou nego prve dvije. Počeli smo premekano, dozvolili rivalu da se razigra, pogotovo sa otvorenim šutevima, a i izgubljene lopte su nam pravile probleme na sva tri meča”, rekao je Andrej Žakelj.

Bez obzira na ubjedljiv poraz u Beogradu trener Podgoričana mora biti zadovoljan sa onim što su njegovi košarkaši pokazali u prve dvije utakmice, kada je samo sreća spasila Partizan od eliminaxije.

“Zadovoljan sam šta su momci pokazali, ne samo u ovoj seriji, u kojoj smo bili čak i blizu da prođemo, već i cijele sezone. Pokazali su da napreduju, da imaju karakter, što je najbitnije, a vole i da rade. Napravili smo dobru hemiju u timu, a i pored nedostatka plejmejkera, koji je otišao prije mjesec, igrali smo dosta dobru košarku. Čestitam im”.

Za tim iz Podgorice ovo nije kraj, jer će se sa Budućnost Volijem boriti za titulu nacionalnog prvaka.

“Sezona još nije gotova. Igraćemo finale šampionata Crne Gore, to je još jedan uspjeh, ali imamo visoke ciljeve i u prvenstvu. Moramo da se odmorimo, analiziramo ovo i nađemo snagu i motivaciju za naredne utakmice#, naglasio je Žakelj.

Igre protiv Partizana, koji je uz malo sreće mogao na finalni turnir Evrolige umjesto Reala, koji je na kraju postao prvak Evrope, ukazuju da ova ekipa nije bez šansi ni u domaćem finalu protiv Budućnosti.

“Idemo polako, znamo šta želimo. Strategija je da radimo i guramo mlade igrače, imamo još neke koji su sad juniori i kadeti. Plan kluba i ciljevi su da radimo u smjeru u kojem smo sada. Mislim da radimo dobro, neki igrači su isplivali. Ivišići su prošle godine još bili juniori, pokazali su da imaju talenat, ali potrebno je još puno rada. Nismo pričali o nekim većim ambicijama, ali vidjećemo poslije sezone#, zaključio je Žakelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve