Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Andrea Lekić najavljuje sezonu: Ako želimo rezultat, moramo nastaviti sa sistemom

Sjajna rukometašica i pojačanje Budućnosti govorila je u razgovoru za Pobjedu o žrijebu grupne faze Lige šampiona, favoritima, očekivanjima, sistemu, pojačanjima i o mnogim drugim stvarima

Andrea Lekić stiže u Podgoricu najvjerovatnije osmog jula, pripreme ,,plavih“ počeće pet dana kasnije.

Lekić, Foto: Cdm.me

Sjajna rukometašica i pojačanje Budućnosti govorila je u razgovoru za Pobjedu o žrijebu grupne faze Lige šampiona, favoritima, očekivanjima, sistemu, pojačanjima i o mnogim drugim stvarima.

“Nisam imala neke posebne želje ili spisak pred žrijeb. Ali mi se čini da je za nijansu jača prva grupa. To je prvi utisak. Ali kod nas je Đer apsolutno nepobjediv i Brest koji je pokazao sjajne igre prošle sezone. Nemam tačno u vidu kako izgledaju nove ekipe koje su nam se u grupi pridružile, ali znam da nas čeka velika borba za prva dva mjesta i da će svi željeti da obezbijede direktan plasman u četvrtfinale. Drago mi je što je od ove sezone ovakav sistem Lige šampiona. Mislim da nas čeka neizvjesno takmičenje, ali smatram da imamo kvalite za dobar rezultat. U svakom slučaju, moramo da sačekamo do kraja na sastave jer je došlo do određenih turbulencija.”

Budućnost će skoro dva mjeseca raditi na snazi, uigravanju, prilagođavanju pojačanja sistemu…

“Imaćemo dovoljno vremena da se spremimo. Dva mjeseca napornog rada je ispred nas. Ono što je bitno je da budemo zdrave, prije svega da dobro odreagujemo nakon ovolike rukometne pauze. Mislim da nam ide na ruku i to što ćemo početi takmičenje u septembru, zatim broj utakmica i neizvjesnost.”

Rivali Budućnosti u grupi B su manje – više poznati. ,,Plave“ su osjetile snagu, kao i slabosti u ranijim sezonama Đera, Bresta i Valčee.

“Nepoznanica su nam Odenze, CSKA i Borusija. Vidim da su se pojačali, biće zanimljivo protiv njih igrati.”

Budućnost će u LŠ sa iskusnim sastavom, što bi moglo da pripomogne na putu do direktnog plasmana u četvrtfinale.

“Imamo veliki broj utakmica u rukama i imamo iskustva i sa ovim sistemom takmičenja. Raduje broj utakmica koje će, sigurna sam, i nama i ljubiteljima rukometa dati nešto novo. Mislim da će svako moći svakome da oduzme neki bod. Đer je u našoj grupi favorit, po igračkom kadru i rezultatima koje ostvaruje, a ostali imaju šanu da se bore za idealno drugo mjesto i plasman u četvrtfinale.”

U kakvom stanju Andera dolazi na okupljanje?

“Da kucnem u drvo, dobro se osjećam, kao i sve igračice, koje su sa Tanjom i Majom, u ozbiljnom trening sistemu. Vjerujem da ćemo na pripreme doći korektno spremne. Ovako razmišljam jer svakodnevno ispunjavamo program što se može vidjeti po društvenim mrežama. Vjerujem da ćemo dobro ući u ritam.”

Sistem Budućnosti se oslanja na odbranu. Drugog izbora nema, smatra Andrea.

“U suštini se zna da je odbrana prioritet Budućnosti i svaki igrač koji dolazi u Budućnost svjestan je što je primarno. Smatram da apsolutno, ukoliko želimo rezultate, moramo nastaviti sa sistemom i to je to. Znamo svi odakle se počinje i stvaraju rezultati”, jasna je Lekić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve