Ančić: Ako Federer igra sa 38, to će moći i Đoković

Ančić je gost na Vimbldonu, učestvuje u turniru legendi, a po svakom njegovom pokretu i riječi vidi se koliko mu je drago što je tu

Mario Ančić je nedavno napunio tek 35 godina, a njegovu karijeru prerano su presjekle povrede, ali je stigao da igra polufinale Vimbldona, da bude sedmi na svijetu, da osvoji olimpijsku medalju i ukupno tri ATP titule.

Foto: Heraldsun.com.au

Sada je Ančić gost na Vimbldonu, učestvuje u turniru legendi, a po svakom njegovom pokretu i riječi vidi se koliko mu je drago što je tu.

“Pomno sam pratio dosadašnji tok turnira i meni se čini da je Novak u izuzetnoj formi – fokusiran je i spreman. Kada je takva situacija, on je najveći favorit“, počinje priču Mario.

Prije 17 godina Ančić je na Vimbldonu dobio Rodžera Federera, i to u tri seta.

“Činite da se osjećam starim“, nasmijao se Splićanin, “Svaki put su ovdje lijepe uspomene, osjećam se kao da se vraćam kući. Kao što svi znate, rano sam se povrijedio i morao da prekinem karijeru, bavim se finansijama u Njujorku, ali lijepo je vratiti se, pogotovo zato što nijesam previše u tenisu na dnevnoj osnovi. Poseban je osjećaj šetati po ovom kompleksu, gledati juniore, i dalje sam zaljubljen u ovaj sport i mnogo mi znači. Drago mi je i zbog turnira legendi, da vidim ljude koji su mi nekada bili protivnici – Filipusis, Has, Malis…

Prije dvije godine Ančić je na Vimbldonu bio dio Đokovićevog tima, a sada je to slučaj sa Goranom Ivaniševićem.

“Dobra je ta kombinacija Beograd-Split. Ja sam tu bio prijateljski sa Noletom prije dvije godine, bilo je stvarno dobro. Drago mi je što je uzeo Gorana, koji je iskusni lisac, što se i vidi po trenerskim rezultatima – mislim da je napravio veliki uspjeh s kim god da je radio, uz to poznaje naš balkanski mentalitet, što je takođe bitno. Za sada sve ide super, Nole mi dobro izgleda“, kaže Ančić i dodaje:

“Marjan je već tu dugo, iskusan je, a ponekad je potreban uz to i novi impuls i novi glas. Goran će doneti još jednu dozu ozbiljnosti i profesionalizma – bez obzira na to što svi znamo njegovu šaljivu stranu, na terenu je profesionalan. Takođe, posjeduje i potreban šampionski mentalitet“.

Za kraj, pitali su Marija koliko još očekuje da Đoković igra profesionalno.

“Mislim da može… Ako Federer ima 38 godina, ne vidim zašto i Nole ne bi mogao? Osim povrede koju je imao kada smo zajedno bili, nije imao niti jednu ozbiljnu povredu, a ta je sada sanirana. Fizički izgleda super, elastičan je i brz, što je potrebno kada se dolazi u kasnije godine. Ima jako sličnu fizionomiju kao Federer kada je riječ o kretanju i pokretima – ako bude imao želje i volje, Novak može da traje kao Rodžer“, zaključio je Ančić.

Komentari

avatar