Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Američka fudbalerka dobila ponudu da promijeni sport i pređe u NFL

Najduži šut za „fild gol“ izmjeren u NFL u izveo je Met Prater iz Denver Bronkosa. Lopta je letjela 59 metara. Šut 170 centimetara visoke Karli Lojd je bio samo devet metara kraći

Reprezentativka SAD Karli Lojd, jedna od najboljih fudbalerki svih vremena, dvaput od FIFA proglašavana za najbolju na svijetu, osvajačica dva svjetska prvenstva, pokazala je da jednako dobro šutira i jajastu loptu i dobila je ponudu da postane član Filadelfije Iglsa, člana Nacionalne fudbalske lige takozvanog američkog fudbala.

Foto: NBC sport

Lojd je kao gošća na treningu Iglsa prihvatila izazov da se oproba kao „kiker“ i da pokuša da postigne „fild gol“. Uradila je to savršeno. Lopta je proletjela tačno kroz sredinu gola, a kad je izmjerena udaljenost od 50 metara filadelfijski Orlovi su istog trena ponudili fudbalerki da postane prva žena u NFL-u.

Najduži šut za „fild gol“ izmjeren u NFL u izveo je Met Prater iz Denver Bronkosa. Lopta je letjela 59 metara. Šut 170 centimetara visoke Karli Lojd je bio samo devet metara kraći.

“Filadelfija je ponudila ugovor, a potom se javilo još nekoliko klubova koji takođe žele Lojd za „kikera“. Lojd je zainteresovana, ali ne možemo sada da pričamo o tome. Pred reprezentacijom je utakmica protiv Portugalije”, izjavio je Džejms Galanis, lični trener Karli Lojd.

Lojd je ostavila odškrinuta vrata NFL-a.

“Mnogo ljudi počelo je da razmišlja o danu kad će žena zaigrati u NFL-u. Mislim da je to jedna od raskrsnica na putu uspostavljanja jednakosti između muškaraca i žena. Sve je moguće, ali trenutno sam fudbalerka. Vidjećemo šta budućnost nosi”, rekla je Karli, strijelac 114 golova na 228 utakmica za reprezentaciju SAD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve