Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasador Kine u gostima KSCG

Liu Jin će organizovati poseban prijem za naše košarkaše pred put za Kinu, 20. avgusta

Predsjednik federacije Veselin Barović, generalni sekretar Petar Popović i član Upravnog odbora Danilo Mitrović ugostili su Liu Jina koji je poželio sreću našim košarkašima na Svjetskom prvenstvu koje će se igrati u njegovoj Kini.

Foto: KSCG

“Crna Gora i Kina imaju odlične odnose i mogu da kažem da je dosta Kineza bilo vrlo srećno što će vaša selekcija igrati šampionat u našoj zemlji. Tako postajete najmanja zemlja koja će igrati šampionat planete i to u najmnogoljudnijoj zemlji na planeti. Moram da kažem da smo posebno ponosni što ćemo ugostiti vaše košarkaše, zato sam i došao danas u posjetu. Vjerujem i da će u Kini vaša selekcija imati dobru podršku sa tribina”, poručio je ambasador NR Kine i dodao:

“Nadam se da će Kina biti srećna za vas u postizanju odličnih rezultata. Uvjeren sam da će organizatori pripremiti toplu dobrodošlicu za košarkaše Crne Gore.”

Predsjednik KSCG-a Veselin Barović zahvalio se Njegovoj ekselenciji za posjetu i za pomoć koju je ponudio u organizovanju svih aktivnosti tokom Svjetskog šampionata.

“Mi već imamo dobre odnose sa kineskim partnerima, preko kompanije “PEAK” koja je sponzor saveza. Tako smo često gosti u Kini, jednom ili dva puta godišnje igramo međunarodne turnire u toj zemlji i to prilično uspješno. Prezadovoljni smo dosadašnjim iskustvom igranja u Kini. Ovaj put smo za Svjetsko prvenstvo odlučili da odigramo u Kini pripremni turnir, bićemo tamo deset dana prije početka šampionata kako bi se igrači što bolje privikli na vremensku razliku. Nadamo se toj lijepoj podršci sa tribina, kako bi pokušali da u grupi napravimo neki dobar rezultat.” istakao je tokom razgovora Barović.

Prvi čovjek našeg saveza upoznao je Jina sa planovima za pripreme ovog ljeta, a pozvao ga je i da bude gost na svim mečevima košarkaških selekcija Crne Gore.

Barović je ambasadoru NR Kine uručio i nekoliko poklona, među kojima i dres muške košarkaške reprezentacije.

Liu Jin će organizovati poseban prijem za naše košarkaše pred put za Kinu, 20. avgusta.

IzvorKSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve