Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Alpsko skijanje: Francuz Pinturo osvojio zlato u kombinaciji, a Slovenac Hadalin srebro

Hadalin je za 24 stotinke bio sporiji od prvoplasiranog Francuza Aleksisa Pintura, a treći  kroz cilj je prošao Austrijanac Marko Švarc.

Francuski 27-godišnji skijaš Aleksis Pinturo osvojio je danas svoju prvu zlatnu medalju na velikim takmičenjima i tako postao novi svjetski prvak u alpskoj kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u švedskom Oreu. I preostala dva mjesta na postolju osvojili su tehničari, specijalisti za slalom, srebrni Slovenac Štefan Hadalin i bronzani Austrijanac Marco Schwartz.

Aleksis Pinturo, foto Rojters

Francuz je nakon spusta bio na 24. mjestu, a za najbržim, Italijanom Dominikom Parisom, zaostao je za 1.52 sekunde. No, to se nije pokazalo velikim hendikepom za slalomaše, jer su od prve desetorice iz prve vožnje, na kraju samo Paris i Švajcarac Mauro Caviezel završili među deset najboljih odnosno na sedmom i devetom mjestu.

Slovenac Štefan Hadalin, svjetski juniorski prvak u alpskoj kombinaciji iz 2016. godine, osvojio je, takođe, svoju prvu medalju u seniorskoj konkurenciji zahvaljujući najboljem vremenu u slalomu (38.80) u kojem je za 12 stotinki nadmašio Pinturoa i na kraju za Francuzom zaostao 24 stotinke.

Hadalin Foto: Sportklub.rs

Slovenac je do medalje došao samo 24 časa nakon što je Slovenka Ilka Štuhec osvojila zlato, a njen sunarodnik je nastavio niz uspjeha za Sloveniju u zimskim sportovima.

Hadalin je poslije spusta bio na 30. poziciji, ali je u slalomu briljirao i uspio da stigne do srebra.

Još jedan slovenački skijaš Klemen Kosi završio je na 24. mjestu, dok je njegov sunarodnik Miha Hrobat bio 33.

Hrvatski skijaši Natko Zrnčić i Filip Zubčić trku su završili na 39. odnosno 40. mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve