Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Alkaras: Želim meč sa maksimalno spremnim Đokovićem

Potencijalni rivali mogli bi biti na mastersu u Monte Karlu, prvom velikom turniru sezone na šljaci, koji počinje 9. aprila

Karlos Alkaras (19), trenutno prvi na planetarnoj ATP listi tenisera, javno je istakao da želi što prije meč sa Novakom Đokovićem, glavnim konkurentom i rekorderom sa 22 gren slem titule na najvećim turnirima.

U njihovom jedinom dosadašnjem duelu, prošle godine na mastersu u Madridu, slavio je tinejdžer Alkaras. Veliki talenat je u odličnoj formi nakon dugog oporavka od povrede, osvojio je masters u Indijan Velsu ovog mjeseca i napada tron i na mastersu u Majamiju. Đoković (35) nema dozvolu nastupa na američkim mastersima zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa, a mladi Španac želi što prije mečeve protiv maksimalno spremnog Beograđanina.

Đoković je nedavno kazao da je i dalje najbolji na svijetu kada je maksimalno spreman, na šta je Alkaras imao spreman odgovor.

– Teško je, ali moraću da igram protiv Novaka i kad bude u najboljoj formi. U Madridu je prošle godine igrao zaista dobro, bilo je blizu. Ali, slažem sa sa njim, kada je u svom najboljem izdanju, vjerovatno je najbolji igrač svijeta. Njegov nivo, na primjer, na Australijan openu ovog januara bio je nevjerovatan. E, zaista želim da igram što prije protiv tako dobrog Novaka. Siguran sam da ću uživati u svakom trenutku. To je sve što trenutno imam da kažem na tu temu – rekao je Alkaras.

Potencijalni rivali mogli bi biti na mastersu u Monte Karlu, prvom velikom turniru sezone na šljaci, koji počinje 9. aprila.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve