Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Alkaras: Teško se borim sa pritiskom

Veliki španski talenat u lošoj rezultatskoj seriji

Karlos Alkaras (19), po mnogima najtalentovaniji teniser današnjice, kazao je da osjeća mentalni pritisak nakon vrhunskih rezultata tokom proljeća.

Prošle sedmice veliki španski talenat ispao je već u 2. kolu mastersa u Montrealu. Šampion mastersa u Majamiju nada se boljim rezultatima uoči i tokom US opena, najvećeg preostalog turnira u sezoni, koji je na programu u prvoj polovini septembra u Njujorku.

”Trenutno mi je svaki meč izazov, prije svega da uvijek ostanem isti. Četvrti sam na svjetskoj ATP listi, jedan od favorita da osvajam turnire, tako da je pomalo teško trenutno da se borim sa pritiskom. Jedino što mi ostaje je da treniram najbolje što mogu i da pokažem onu igru sa mastersa u Majamiju kao i sa sezone turnira na šljaci”, poručio je Alkaras.

Tinejdžer iz Mursije istakao je i da osjeća da su tokom sezone najjači protivnici podigli nivo igre protiv njega. To smatra kao kompliment, jer sada svi moraju da u duelu sa njim nastupaju svjesni da im je potreban agresivan pristup na visokom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve