Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Alkaras prvi nosilac u Australiji

Iako zbog povrede ne može da igra u Torinu, 19-godišnji Španac je došao u Italiju kako bi primio trofej za prvog na svijetu u 2022.

Karlos Alkaras je zahvaljući porazima Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa ne samo obezbijedio završetak sezone kao najmlađi broj 1 u istoriji, nego i poziciju prvog nosioca na Australijskom openu u drugoj polovini januara.

Iako zbog povrede ne može da igra u Torinu, 19-godišnji Španac je došao u Italiju kako bi primio trofej za prvog na svijetu u 2022.

– U posljednjih nedjelju dana mnogo bolje se osjećam – istakao je po prijemu ovog pehara.

Alkaras je povredio trbušni mišić u Parizu prije desetak dana i zato je otkazao i učešće na finalnom turniru Dejvis kupa naredne nedjelje u Malagi.

– Razočaran sam što ne mogu da igram u Torinu, ali tako je ponekad u životu. U svakom slučaju, presrećan sam što dobio ovaj trofej. Biti dio istorije je nevjerovatan osjećaj.

Ima još jedan razlog za zadovoljstvo.

– Oporavak ide tako dobro da ću sigurno biti 100 odsto spreman za početak priprema za narednu sezonu.

Prva pozicija Alkarasa posle Torina zavisila je od rezultata Cicipasa i Nadala. Iako mu je u utorak broj 1 zavisio od rezultata starijeg zemljaka, on kaže da ga to nije interesovalo.

– Gledao sam meč i navijao za Rafu. Uvijek navijam za španske tenisere – tvrdi Karlitos kome je baš Nadalov poraz u tom meču, protiv Kaspera Ruda, donio broj 1 na kraju 2022.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve