Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ajkule stigle u Podgoricu, doček na Trgu

Doček "ajkula" biće upriličen na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Program na Trgu počinje u 17 sati, dok se dolazak vaterpolista očekuje u 18 sati.

Crnogorski vaterpolisti, osvajači bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, stigli su u Podgoricu. “Ajkule” su na podgoričkom aerodromu dočekali ministar sporta Nikola Janović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Ajkule, Foto: Rtcg.me

Selektor vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković kazao je za TVCG da je izuzetno zadovoljan i da su uspjeli da ponovo vrate vaterpolo u svjetski vrh.

On je pohvalio nevjerovatnu energiju igrača.

Gojković, Foto: Rtcg.me

Dodao je da nije bio optimista u nekim momentima utakmice protiv Hrvata

“Nijesam bio optimista, dva puta vratiti rezultat protiv Hrvata, nevjerovatan je uspjeh. Kada igra svih 13 igrača, kao što su igrali, nijesmo bili nadigrani nijedan meč”, kazao je Gojković.

Aleksandar Ivović kazao je da su od početka prvenstva imali samopouzdanje, što im se, kako navodi, ka kraju vratilo medljom.

Dodao je da su od početka do kraja bili u igri s velikim reprezentacijama, te da mu je ova medalja jedna od najdražih.

Ivović, Foto: Rtcg.me

Doček “ajkula” biće upriličen na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Program na Trgu počinje u 17 sati, dok se dolazak vaterpolista očekuje u 18 sati.

Direktan prenos možete pratiti na Drugom programu Nacionalnog Javnog servisa, od 18 sati.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je savladala Hrvatsku 10:9 (1:3, 2:4, 4:1: 3:1), u utakmici za treće mjesto.

Crnogorski vaterpolisti plasman u osminu finala izborili su kao drugoplasirani u grupi, sa dva trijumfa i porazom, a nastup među osam najboljih pobjedom u duelu sa Turskom 17:6.

U četvrtfinalu eliminisali su Italiju 10:8.

U polufinalu poraženi su od Mađarske 10:8.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da su crnogorski vaterpolisti i stručni štab osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu pokazali izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost. Pozvao je sve građane da dočekaju „Ajkule“ večeras na Trgu nezaisnosti u Podgorici i da se zaviori „naša lijepa crnogorska zastava“.

Doček u Podgorici organizuju Vlada, Ministarstvo sporta i mladih i Glavni grad.

https://www.facebook.com/PortalRTCG/videos/1063220960682239/?t=0

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve