Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

“Ajkule” sjutra započinju nastup na EP: Bitno je da upišemo pobjedu u prvom meču

Prva prepreka Slovačka

Vaterpolisti Crne Gire sjutra će sedmi put u svojoj istoriji započeti nastup na Evropskom šampionatu, ovoga puta u Budimpešti.

Foto: Wpolo.me

“Ajkule” su juče stigle u predivni grad na Dunavu, sa četiri debitanta i ovog puta nekako bez prevelikih očekivanja… Cilj je jasan olimpijske kvalifikacije, a za to će momcima Vladimira Gojkovića biti dovoljan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

“Bitno je da u prvi meč sa Slovačkom (sjutra od 11.30h) uđemo na pravi način, da upišemo pobjedu i da još podignemo formu za ono što nas čeka”, poručio je iz Budimpešte Gojković. “Nakon nje čeka nas Hrvatska koja je jedan od favorita takmičenja i onda duel sa Njemačkom koji je ključan za grupnu fazu takmičenja”.

A u Budimpeštu su “ajkule” stigle iz Novog Sada, gdje su posljednji dio priprema odradili sa prvim favoritom prvenstva Srbijom.

“Protiv Srbije smo vidjeli da to nije taj nivo u odnosu na ekipe sa kojima smo igrali tokom priprema – bilo je izuzetno teško da im pariramo prvog dana, a tokom drugog treninga je bilo dosta bolje”, objasnio je Gojković. “Koristilo nam je što smo se sastali sa ekipom sa najvećeg nivoa i što ćemo na taj način da uđemo u Evropsko prvenstvo”.

Jedan od četiri debitanta biće Stefan Vidović.

“Dugo godina sam u reprezentaciji, bio sam jako blizu ranije da odem na neko veliko takmičenje, ali nikada nisam odustajao na veliku sreću i zadovoljstvo sada sam tu”, istakao je Vidović.

Slično kao selektor razmišlja i vaterpolista italijanske Ortiđe.

“Bitno je da uđemo jako ozbiljno u prvu utakmicu koncentrisano, da damo maksimum i napravimo dobar zalet za ono što nas očekuje”, jasan je Vidović.

Na prethodna dva Evropska prvenstva koja su odigrana u januaru Crna Gora je igrala bitnu ulogu (dva finala) neka slično bude i sada.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve