Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ajkule savladale Australiju: Sa Kanadom ili Srbijom za peto mjesto

Crnogorski vaterpolisti revanširali su se Australijancima za poraz u grupnoj fazi Svjetske lige i smogli su snage da se podignu nakon neuspjeha u četvrtfinalu sa Francuskom

Dušan Matković je na 1.58 prije kraja utakmice pogodio za 8:6 i riješio sve dileme oko pitanja pobjednika u meču razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta.

Isti igrač je u samom finišu bio siguran za konačnih 9:6.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Australiju u pretposljednjoj utakmici završnog turnira Svjetske lige i sjutra će sa boljim iz meča Kanada-Srbija igrati za peto mjesto.

Crnogorski vaterpolisti revanširali su se Australijancima za poraz u grupnoj fazi Svjetske lige i smogli su snage da se podignu nakon neuspjeha u četvrtfinalu sa Francuskom.

U meču sa puno plivanja i žestokog ritma igrači Vladimira Gojkovića u finišu treće četvrtine vodili su 6:4, ali uporni rival je u drugom minutu posljednje četvrtine stigao do izjednačenja. Mogli su Australijanci i da povedu, ali na golu je bio siguran Petar Tešanović.

Najefikasniji u našem timu bio je Konstantin Averka sa četiri gola, tri je dao Dušan Matković a po gol Stefan Vidović i Vlado Popadić. Tešanović je upisao 11 odbrana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve