Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

“Ajkule” sanjaju još jedno čudo, Crna Gora protiv Mađarske za finale SP!

Spektakl za koji se živi i trenira, poručio je kapiten crnogorske reprezentacije Draško Brguljan

Vaterpolisti Crne Gore igraće večeras protiv Mađarske u polufinalu Evropskog šampionata u Budimpešti.

Foto: Wpolo.me

“Ajkule”, koje sa tri debitanta učestvuju na prvenstvu Evrope, su prošle među četiri najbolja tima Starog kontinenta, ali tu ne žele da se zaustave.

Prije dva dana izvojevana je velika i iznenađujuća pobjeda protiv aktuelnog šampiona svijeta Italije, a večeras će Mađari pred svojom publikom biti još jedna velika prepreka.

“Uložili smo ogromnu energiju, koja je sve pokrila, i sada želimo da u polufinalu budemo na tom nivou i da se borimo za finale. Igrači imaju još veću vjeru u sebe, a znamo da moramo da budemo na vrhunskom nivou. Znamo šta bi trebalo da uradimo i šta da zatvorimo. Mađari, prije svega, imaju šutere kakve nema nijedna selekcija na svijetu, ali igrali smo mnogo puta sa njima. Motiv će biti veliki, ako pristup bude kao protiv Italije, u šta ne sumnjam, imaćemo šta da pokažemo”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

U posljednjem duelu u Budimpešti, u finalu Svjetske lige 2018. godine, Crna Gora je savladala Mađare nakon peteraca i uzela zlato.

“U odnosu na taj meč vratili su Haraija i Deneša Vargu, koji je među dva-tri najbolja igrača svijeta. On je glava i duša njihovog tima. Od njega zavisi koliko će i drugi igrači dobiti prostora. Oni su mnogo jači nego tada, ali i mi smo iskusniji i imamo način da igramo sa njima”, zaključio je Gojković.

Mađari su kao prvoplasirani izborili direktan plasman u četvrtfinale, u grupi su bili bolji od Turske 19:5 i Malte 26:0, dok su igrali neriješeno sa Španijom 11:11. U četvrtfinalu su lako izašli na kraj sa Rusijom 14:10.

Spektakl za koji se živi i trenira, poručio je kapiten crnogorske reprezentacije Draško Brguljan.

“Reprezentacija im je praktično ista dugo godina, vratili su samo Norberta Hošnjanskog. Odlično su popunjeni, sa dva opasna ljevaka, sa Denešom Vargom i Petrom Manhercom na zgodnu stranu, jaki su na centarskim pozicijama. Pritisak uoči duela sa Mađarskom biće manji, jer je ostvaren rezultat koji niko nije očekivao. Za njih je, s druge strane, sve osim finala neuspjeh. U svakom slučaju, biće divno igrati u punoj Dunav areni, za to se živi i trenira. Nije još medalja osvojena, još nije onako kako mi sanjamo”, rekao je Brguljan.

Utakmica se igra od 17 sati i 30 minuta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve