Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ajkule putuju u Đenovu za pripreme sa Pro Rekom: Bez Radovića, Brguljana i Francuza

Selektor ''ajkula'' za prvi dio obaveza nakon turnira u Debrecinu, neće računati na reprezentativce koji nastupaju u Francuskoj, kapitena Draška Brguljana, jer imaju obaveze u ligama. Među putnicima nije Đuro Radović iz Jadrana zbog problema sa ramenom, a od internacionalaca tu su Ukropina, Moskov i Ćetković

Vladimir Gojković sa reprezentativcima danas putuje u Italiju gdje će sa Pro Rekom u Đenovi odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, možda i sa reprezentacijom Kanade, u sklopu priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir.

Selektor ”ajkula” za prvi dio obaveza nakon turnira u Debrecinu, neće računati na reprezentativce koji nastupaju u Francuskoj, kapitena Draška Brguljana, jer imaju obaveze u ligama.

Među putnicima nije Đuro Radović iz Jadrana zbog problema sa ramenom, a od internacionalaca tu su Ukropina, Moskov i Ćetković.

– Aleksandar Ivović će kao član Pro Reka na pripremama igrati za nas, a u Đenovu dolazi i Stefan Vidović. Roviti su Petković, Obradović i Banićević koji vuće povredu, a nadam se da ćemo ih kroz treninge sa Pro Rekom oporaviti, kazao je selektor Gojković.

Za dio igrača iz Crne Gore pripreme u Đenovi su veliko i neprocjenjivo iskustvo – odradiće četiri, pet utakmica sa najboljim igračima svijeta.

“Posebno za mlađe koji nastupaju za Primorac i Jadran pripreme sa Rekom su od neprocjenjive važnosti,” kazao je Gojković.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kompletiraće se 24. januara, a tri dana kasnije startuje turnir u Podgorici koji će okupiti SAD, Srbiju i Njemačku.

Put za Roterdam planiran je za 11. februar.

Svježina presudila u Dubrovniku

Selektor Gojković prokomentarisao je kvalifikacioni turnir Regionalne lige.

– Grupa je bila jaka, znalo se da će Radnički, Jadran i Primorac odlučivati o drugom mjestu, tako je bilo. Osjećalo se u igri da je veliki broj igrača bio u Debrecinu i došao direktno na turnir. Nijesu bili sa ekipom na okupu, pa je vjerovatno svježina presudila da unurar te tri ekipe Radnički izbori plasman na završni turnir.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve