Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ajkule pune motiva pred ljetnje izazove

Vaterpolo reprezentativci stigli u Nikšić

Prvu sedmicu su arhivirali – sa novljanskog Škvera preselili su se u Nikšić. Još se nijesu kompletirali, ali selektor Vladimir Gojković sa reprezentativcima radi po planu i programu. Motiva ne fali, ljeto je izazovno, ,,ajkule“ krajem juna kreću u bogatu priču iz Budimpešte (sa Svjetskog prvenstva), a završiće je u septembru u Splitu – gradu domaćinu šampionata Evrope.

U međuvremenu reprezentaciju U 19 (sredinom septembra) očekuje nastup na prvenstvu Evrope. Domaćin je Podgorica, a očekivanja su velika.

– Krenuli smo u drugu sedmicu priprema. Očekuje nas naporno ljeto, veliki izazovi, a značiće nam sve ovo što nas čeka u Budimpešti i Splitu. Značio nam je i turnir Svjetske lige u Podgorici – kazao je Dušan Banićević.

Centar crnogorske reprezentacije stigao je na pripreme u dobrom raspoloženju iz kapice Sabadelja. Sa španskim klubom osvojio je Eurokup.

– Odlična sezona, uspjeli smo da osvojimo trofej, stigli smo do trećeg mjesta u domaćoj ligi što nas je odvelo u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ekipa ima puno potencijala i očekujem da ćemo se od naredne sezone nadmetati u eliti.

Banićević vidi puno prepreka na putu do cilja. Vidi opasne Mađare na šampionatu svijeta.

– Nije moglo teže. Igraćemo protiv kvalitetne ekipe i protiv nekoliko odličnih individualaca – napomenuo je Banićević.

Selektor Gojković krenuo je u uvodni dio rada sa igračima iz domaće lige. Polako su se priključili internacionalci, stigao je Banićević, Averka…

Neki mladići su se tek priključili.

– Znače nam pripreme. Lično sam od pete, šeste godine, znači dok sam bio dijete, čekao na ovaj dan. Lijepo je biti dio tima – poručio je Petar Vujošević mladi crnogorski reprezentativac.

Dobra sezona je iza mladića koji su priključeni ,,A“ timu.

– Sezona je bila dobra, lično sam zadovoljan formom, a januarski prelazak iz Katara u Primorac pokazao se kao pun pogodak.

Prvotimac Primorca se nada da će kroz duge pripreme, kvalitetan rad i rad sa iskusnijim igračima, spemni dočekati septembarski izazov u Podgorici.

– Očekuje se neka od medalja, a lično očekujem najsjajniju – kazao je Vujošević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve