Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ajkule protiv Turske otvaraju kvalifikacije za OI: Pobjeda se podrazumijeva

Ajkule će do meča sa Grčkom u pretposljednjem kolu, kroz prva tri (Turska, Kanada i Brazil) probati da ojačaju redove i sačuvaju zdravo tkivo. Prvi i glavni cilj je podizanje forme do eliminacionih mečeva, a drugi da se sačuvaju od povreda i od virusa

Sve što su od kraja decembra radili pokazaće u bazenu – poručili su crnogorski reprezentativci koje danas od 17.30 sati očekuje duel sa Turskom, prvi na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

”Ajkule” će do meča sa Grčkom u pretposljednjem kolu, kroz prva tri (Turska, Kanada i Brazil) probati da ojačaju redove i sačuvaju zdravo tkivo. Prvi i glavni cilj je podizanje forme do eliminacionih mečeva, a drugi da se sačuvaju od povreda i od virusa. Zasad je sve pod kontrolom.

– Najvažnije da smo svi negativni što nam je dalo poseban mir da se skoncentrišemo na ono što nas čeka narednih dana. Prvi rival na turniru je Turska, favoriti smo i želimo ovo ulogu da opravdamo. Motiva i ozbiljnosti nam neće faliti. Ovaj meč, takođe, želimo da iskoristimo kao dobru pripremu za ono što nas dalje čeka na turniru, kazao je centar Vladan Spaić.

Naš tim od četvrtfinala nema prava na grešku. Do tada će kroz grupu tražiti formu i što lakšeg rivala u borbi za polufinale.

– Nikoga ne potcjenjujemo u grupi, međutim, treba biti svjestan sopstvenog kvaliteta. Takođe, treba znati da nas čeka osam utakmica za osam dana i upravo sa lakšim rivalima treba odmarati što više igrače koji se puno troše. Sve u cilju da kasnije, kada dođu bitne utakmice, svježiji uđu u velike obaveze.

Selektor Vladimir Gojković nije mogao da računa na najjači tim u kvalifikacijama za Tokio. Mnogi pouzdani i iskusni su ostali kod kuće. Konkretno ljevoruki Đuro Radović zbog problema sa ramenom, a nema ni Dušana Banićevića, zatim Dragana Draškovića i Bogdana Đurđića. Sve ovo remeti koncepciju, ali želja i znanje igrača koje je selektor odabrao, nije upitna.

– Ono što smo dugo priželjkivali konačno je i došlo. A to je da igramo i da živimo san da odemo na Igre – kazao je Vlado Popadić.

Za našeg reprezentativca nema nedoumica kada su u pitanju prva tri i posljednji meč u grupnoj fazi. Crna Gora je favorit.

– Protiv Turske smo apsolutni favoriti, idemo na pobjedu. Ustvari favoriti smo prva tri kola do meča sa Grčkom. Mislim da je dobro što u početku igramo sa ovakvim protivnicima jer ćemo se bolje uigrati za borbu koja nas očekuje sa Grčkom za prvo mjesto.

Naši reprezentativci prije mjesec izgubili su od Grčke u evropskim kvalifikacijama za odlazak na završni turnir Svjetske lige.

– Odlično se poznajemo. Uvjerili smo se u njihov kvalitet. Radili smo od tog perioda na ispravljanju grešaka. Mislim da smo uspjeli i da ćemo odigrati kvalitetan meč.

”Ajkule” su u petak stigle u Roterdam, a uslovi su slični, kao u Podgorici. Vodi se računa o detaljima, domaćin je rigorozan, a pravila Svjetske federacije jasno upozoravaju. FINA je donijela odluku da će diskvalifikovati reprezentaciju koja bude imala tri pozitivne osobe.

– Uslovi su strogi, slični kao u Debrecinu, gdje smo imali rigorozna pravila. Ovdje se ne smijemo miješati sa drugim ekipama, što je donekle dobro jer ćemo sačuvati zdravstveni bilten. Za nas je najvažnije da smo svi negativni zbog čega možemo da se posvetimo cilju, a to je da se kvalifikujemo na OI, poručio je Popadić.

Grupa A

13.00 – Gruzija – Grčka
14.30 – Brazil – Kanada
17.30 – Crna Gora – Turska

Grupa B

16.00 – Holandija – Njemačka
19.00 – Hrvatska – Rumunija
20.30 – Francuska – Rusija

Prve tri ekipe idu na OI

Najbolje tri reprezentacije sa turnira u Roterdamu izboriće plasman na Olimpijske igre.

Od četvrtfinala kreću eliminacione borbe, a za polufinale konkurisaće četiri najbolja tima iz obje grupe.

Naš tim je u lakšoj grupi, a ako se neko čudo ne dogodi, sa jednim od favorita – Hrvatskom, sastaće se u kasnijoj fazi turnira.

Najbolje što trenutno imamo

Na spisku za kvalifikacioni turnir su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Slaven Kandić.

Tu su još rezerve golman Petar Tešanović i Aljoša Mačić, koji će dobiti šansu u slučaju da neko od prvotimaca bude pozitivan na korona virus.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve