Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ajkule na pripremama u Nikšiću

Nakon Podgorice, seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore pripreme za Evropsko prvenstvo nastavila je u Nikšiću gdje će raditi tri dana

Nakon Podgorice, seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore pripreme za Evropsko prvenstvo nastavila je u Nikšiću gdje će raditi tri dana.

Foto: Vaterpolo reprezentacija Crne Gore

Šest dana priprema sa Holandijom u Podgorici su puno značile “ajkulama”, ističe selektor Vladimir Gojković.

“Uslovi za rad su bili fenomenalni na bazenu u Podgorici. Probali smo neke stvari koje želimo da sprovedemo u bazenu. Nije baš sve išlo najbolje u početku, međutim, analizirali smo sve, pokušaćemo to u Nikšiću da popravimo, da pokažemo igračima šta želimo. Najvažnije je da su svi zdravi, imamo manjih problema sa virusima. Svi su motivisani jer su i oni svjesni da imamo malo vremena do početka takmičenja. Krajem sedmice imamo pripreme sa Francuskom, zatim slijedi turnir u Podgorici, nakon toga je odlazak na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ne bi trebalo da bude problema, jer je ova ekipa već dugo na okupu”, kazao je Gojković koji se kratko osvrnuo na grupu na prvenstvu u kojoj smo sa Hrvatskom, Njemačkom i Slovačkom.

“Krenućemo od meča sa Slovačkom jer nemamo pravo nikoga da potcjenjujemo. Slijedi meč sa Hrvatima koji su favoriti, a onda ide duel sa Njemačkom koji bi trebalo da bude najvažniji u grupi. Znamo šta nas očekuje, ali kao što sam rekao prvo razmišljamo o Slovačkoj. Da prije svega stvorimo dobru energiju i atmosferu, i igru, da bi mogli na pravi način da uđemo u mečeve”, zaključio je Gojković.

Kapiten Draško Brguljan zadovoljan je startom priprema, i nada se da će spremi dočekati Evropsko prvenstvo gdje je glavni cilj plasman među osam najboljih čime bi obezbijedili učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

“Pripreme u Podgorici su bile odlične, uslovi odlični. Već desetak dana smo zajedno, nakon Nikšića idemo za Herceg Novi, radi se dobro, umorni smo dosta, ali svi se zalažu maksimalno, tako da mislim da smo na dobrom putu. Turnir u Podgorici je dobra prilika da vidimo u kakvoj smo formi, nakon toga imaćemo dva prijateljska meča sa Srbijom, pa Evropsko prvenstvo”, rekao je Brguljan i dodao:

“Glavni cilj je da se plasiramo među osam najboljih čime bi izborili odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Hrvati su favoriti u grupi, i jedni od glavnih favorita za najveći plasman. Utakmica sa Njemačkom je jako bitna, tu moramo slaviti zbog plasmana na kvalifikacioni turnir. Ni Slovačka nije naivna ekipa, ali dobro je što sa njima igramo prvu utakmicu.”

Reprezentacija će od 3. do 5. januara učestvovati na međunarodnom turniru čiji će domaćin biti Podgorica, a učestvovaće još selekcije Njemačke, Francuske i Gruzije.

Raspored turnira:

3. januar: 17:30h Crna Gora – Gruzija, 19:15h Njemačka – Francuska

4. januar: 17:30h Crna Gora – Njemačka, 19:15h Francuska – Gruzija

5. januar: 09:30h Gruzija – Njemačka, 11:15h Crna Gora – Francuska

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve