Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

“Ajkule” ciljaju četvrtfinale, Turska prepreka na tom putu

Duel sa Turskom odigraće se od 14 sati i 30 minuta

Crnogorski vaterpolisti danas će igrati protiv Turske, meč osmine finala Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Foto: Wpolo.me

“Ajkule” su došle na korak od cilja, od plasmana u četvrtfinale koje donosi odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Ostaje još meč osmine finala sa Turskom gdje smo apsolutni favoriti, utakmica koja će poslužiti našim momcima kao trening pred okršaj sa aktuelnim svjetskim prvacima Italijanima.

“Poslije duže vremena odigrali smo jednu utakmicu od početka do kraja jako dobro, kako u odbrani tako i u napadu. Možda je u napadu realizacija mogla biti malo bolja. Odbrana je bila sjajna, u više navrata smo Njemce sveli na to da nijesu znali šta da rade u napadu. Danas ćemo iskoristiti dan da se odmorimo i oporavimo. Protiv Turske nas očekuje lagan meč, ali će i trener, ali i mi, insistirati da ga iskoristimo na uigravanje, i podizanje forme pred meč sa Italijom”, poručio je Marko Petković.

Nakon Slovačke, priliku je ponovo dobio i debitant na ovom šampionatu, golman Petar Tešanović

“Protiv Njemačke nas je krasila odlična odbrana. Limitirali smo ih u napadu, nijesu imali puno izrađenih šuteva. Možda smo mogli u napadu još bolje. Osvrćemo se na Tursku, najlakši rival, kojeg isto moramo shvatiti ozbiljno. Idemo utakmicu po utakmicu, u četvrtfinalu okršaj sa Italijom. Sigurno da ćemo dati sve od sebe i u tom duelu”, kazao je Tešanović.

Duel sa Turskom odigraće se od 14 sati i 30 minuta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve