Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ajkule bez prava na grešku: Na mjestu i oprez i optimizam

Naši vaterpolisti kratku pauzu iskoristili su da se osvježe, ,,prelete“ preko onoga što je bilo u grupi kroz pobjede nad Gruzijom i Slovačkom, poraz od Italije i posvete se osmini finala.

Maksimalan fokus na Rumuniju, o Mađarima i potencijalnom četvrtfinalu kao ključnom meču na Evropskom prvenstvu ni riječ.

Naši vaterpolisti kratku pauzu iskoristili su da se osvježe, ,,prelete“ preko onoga što je bilo u grupi kroz pobjede nad Gruzijom i Slovačkom, poraz od Italije i posvete se osmini finala.

Samo fokus

Na papiru tim selektora Vladimira Gojkovića je favorit, ali ni Rumuni nijesu totalni autsajderi. Naprotiv, ovaj tim je u posljednjem kolu grupne faze protiv Holandije preokretom pokazao kvalitet i borbu do samog kraja. Tim koji je gubio dva gola stigao je do remija i to protiv selekcije koja je odigrala neriješeno sa Grčkom, jednim od favorita za visok plasman.

Sve je u igri, a mogli bi rad i serija pobjeda na turnirima u Njemačkoj i Grčkoj da dođu do izražaja u meču gdje nema popravnog. Naravno, mnoge stvari moraće da podignu do većeg nivoa, jer su oscilacije bile ključne za neuspjeh u posljednjem meču sa ,,azurima“.

– Imali smo dvije relativno lake pobjede u grupi, sa manjim oscilacijama. Uslijedio je poraz od Italije, a bili smo većim dijelom meča ravnopravni. Italijani su sve naše greške znali da kazne i dođu do pobjede. Sada nas čeka Rumunija, najvažnija utakmica, nadam se, te ne sumnjam u pobjedu – kazao je Luka Murišić.

Kontinuitet

Pred današnji meč, koji je zakazan za 15 sati, važno je da naši igrači uđu oporavljeni i svježi, jer ih je jak tempo sa Italijanima iscrpio.

– Završena je grupna faza, na kraju smo doživjeli poraz od Italije. Dobro smo se držali dvije i po četvrtine, a onda je uslijedio pad na kraju treće, kada smo primili nekoliko lakih golova. Danas nas čeka meč osmina finala. Mislim da Rumuni ne bi trebalo da nam predstavljaju problem. Utakmicu treba da iskoristimo za četvrtfinale sa Mađarima – istakao je Bojan Banićević.

Ofanzivno skoro da nije bilo zamjerki u prva dva meča u Splitu, posebno u realizaciji sa igračem više. Sporni segmenat više nije bio sporan, ali stare boljke vratile su se u duelu koji je diretno odlučivao o plasmanu među osam. Uz sve to, Gojković je imao problema sa ranim isključenjima igrača, a mnogi su bili opterećeni ličnim greškama. Laki golovi i to u serijama mogli bi da brinu, možda ne protiv Rumunije, koliko za dalje i za nešto više na prvenstvu Evrope. Stabilnost tima sa mnogim mladim igračima i debitantima mogla bi da se iskaže u osmini finala. Ubjedljiva pobjeda ili stabilna igra mogla bi da utiče na zalet u utorak u četvrtfinalu sa aktuelnim šampionom Evrope.

Osmina finala

15.00 Crna Gora – Rumunija

16.30 Gruzija – Holandija

19.00 Grčka – Izrael

20.30 Francuska – Srbija

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve