Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ajaks odbio čak 80 miliona eura za Antonija

Kako su objavili i holandski i engleski mediji, uprava amsterdamskog giganta je odlučna da ne dozvoli transfer sjajnog brazilskog tehničara ovog ljeta u Premijer ligu

Mančester junajted u četvrtak veče poslao je ponudu od čak 80 miliona eura za kupovinu krilnog napadača Ajaksa Antonija (22) – ali je šampion holandske Eredivizije to odbio.

Kako su objavili i holandski i engleski mediji, uprava amsterdamskog giganta je odlučna da ne dozvoli transfer sjajnog brazilskog tehničara ovog ljeta u Premijer ligu.

Po ocjeni ostrvskih medija, mala je vjerovatnoća da će Junajted ponovo pokušati da kupi Antonija do kraja transfer roka, iako je u pregovorima o dovođenju ljevonogog maestra još od sredine juna.

Antoni je sjajno započeo sezonu, golom i asistencijom briljirao u trijumfu Ajaksa prošlog vikenda i pokazao da je u odličnoj formi nakon dugog oporavka od povrede skočnog zgloba, zbog koje nije igrao od kraja marta.

Kako sada stvari stoje, veliki engleski klub će se okrenuti pokušaju da dovede mladog Holanđanina Kodija Gakpa, prvu zvijezdu PSV-a, koji je jeftinija opcija. Međutim, Gakpo preferira da nastupa na lijevom, a Antoni na desnom krilu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve