Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Adžić zadovoljan: Takmičarski ritam vratiti kroz turnire Regionalne lige

Sa Krimom će odigrati dvije prijateljske utakmice (danas i u srijedu), uz dodatak dva treninga, a u četvrtak odmjeriti snage sa Jagodinom i Podravkom u okviru prvog turnira Regionalne lige

Nakon kraćeg predat od prijateljskih utakmica, rukometašice Budućnosti kreću u posljednji pohod na formu.

Adžić, Foto: Cdm.meB

Sa Krimom će odigrati dvije prijateljske utakmice (danas i u srijedu), uz dodatak dva treninga, a u četvrtak odmjeriti snage sa Jagodinom i Podravkom u okviru prvog turnira Regionalne lige.

Dolazak švedske ekipe Guif (nastupa u Drugoj ligi), biće koristan prije svega za mlađe prvotimke Budućnosti koje će u petak sa gošćama odigrati prijateljski meč.

Naredne sedmice “plave” će na put u Koprivnicu na novi turnir Regionalne lige. Nakon toga slijedi EHF nedjelja, gdje će gro igračica Budućnosti nastupati u kvalifikacionim duelima za odlazak na EP sa Italijom i Litvanijom.

“Takmičarski dio u avgustu, koji je podsjetio zbog velikog broja utakmica i putovanja, na svjetsko ili evropsko prvenstvo, završili smo sa velikim benefitom. Onda smo ušli sa Tanjom Šarenac u nadogradnju kondicionog dijela, individulanog i timskog, a sad ponovo pokušavamo, kroz takmičarske mečeve, da dođemo do forme. Zadovoljstvo da je Podravka dio Regionalne lige, sa njima nas čekaju dvije utakmice, a nastavićemo i saradnju sa Krimom, koji je uvijek zahvalan rival i mi njima. Odigraćemo dva prijateljska meča i odradićemo dva zajednička treninga. Pokušaćemo da se vratimo takmičarskom dijelu kroz dva turnira Regionalne lige i dvije centralne utakmice sa Podravkom. Vjerujem da će nam to omogućiti nove provjere, kao i dvije utakmice koje će naše igračice odigrati sa reprezentacijom”, kazao je trener Dragan Adžić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve