Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić pred utakmicu sa Đerom: Na potezu su navijači

Utakmica između Budućnosti i Đera igra se u nedjelju 1. marta sa početkom u 19 časova

Rukometašice Budućnosti obezbijedile su plasman u četvrtfinale Lige šampiona na dva kola prije kraja. Izvjesno je da će baraž mečeve dočekati sa kote tri, a kakve su mogućnosti šampiona Crne Gore saznaćemo u nedjelju.

Adžić, Foto: ŽRK Budućnost

San Dragana Adžića i njegovih izabranica je da u sezoni koja je u toku naprave korak više u odnosu na prethodne dvije sezone kada su u četvrtfinalu nepremostive prepreke bili Đer i Kristijanštad, san je da se izbori plasman na finalni turnir elitnog takmičenja.

U nedjelju je na programu istinski rukometni spektakl u Podgorici. Budućnost će ugostiti aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Đera. Donijeta je odluka da se rukometašice koje do sada nijesu imale željenu podršku navijača ponovo vrate u dvoranu “Morača”. Ulaz je slobodan, a na potezu su navijači i ljubitelji rukometa u Crnoj Gori.

Iluzorno je trošiti riječi koliko bi podrška sa tribina značila rukometašicama Budućnosti, koliko bi vjetar u leđa sa tribina mogao da doprinese kako u duelu sa Đerom, tako i u baraž mečevima za plasman na finalni turnir.

U prvom dijelu sezone, Đer je na svom terenu slavio sa 26:24, a sada se postavlja pitanje da li izabranice Dragana Adžića mogu na pleća da obore najbolju ekipu Evrope?

“Meč sa Đerom je istinski spektakl. Djevojkama koje vodim dodatni motiv nije potreban. Siguran sam da će uložiti i posljednji atom snage kako bi bile konkurentne, kako bi uspjele da prekinu nevjerovatnu seriju od 35 mečeva bez poraza u Ligi šampiona, koju je ostvario Đer. Iskreno se kao i svi u ekipi nadam da će navijači i ljubitelji rukometa u Crnoj Gori prepoznati važnost momenta u da će dvorana “Morača” biti ispunjena do posljednjeg mjesta”, naglasio je za Sport Klub trener Budućnosti Dragan Adžić i nastavio:

“Velika podrška i velika energija sa tribina su od vitalnog značaja jer slijede izuzetno velika iskušenja, mečevi koji su od vitalnog značaja za crnogorski rukomet. Iluzorno je trošiti riječi koliko bi za crnogorski sport i rukomet značilo kada bi reprezentacija izborila plasman na Olimpijske igre, a Budućnost na finalni turnir Lige šampiona. Očekuje nas čitav niz teških i zahtjevnih utakmica, svima koji prate sport jasno je koliko znači podrška sa tribina. Rukometašice Budućnosti i reprezentacije Crne Gore će dati i posljednji atom snage na putu ka ostvarenju ciljeva, u to ne sumnjam ni jednog trenutka. Na potezu su navijači. Vjerujem i u njih, vjerujem da će Budućnost i reprezentacija dobiti podršku koju zaslužuju, a upravo bi ta podrška mogla da bude jezičak na tasu koji će prevagnuti na putu ka Tokiju, na putu ka finalnom turniru elitnog takmičenja”.

Utakmica između Budućnosti i Đera igra se u nedjelju 1. marta sa početkom u 19 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve