Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Odlaganje je loše, ali su sigurnost i integritet igračica prioritet

Đer je juče u jutarnjim satima obavijestio Evropsku rukometnu federaciju o pojavi korona virusa, što je za posljedicu, na osnovu odluka nadležnih u ovoj zemlji, imalo da kompletan tim mora u obavezan karantin

Utakmica šestog kola Lige šampiona između Budućnosti i Đera, koja je danas trebalo da se odigra, odložena je do daljeg, jer je jedna igračica mađarskog tima bila pozitivna na korona virus.

Adžić, Foto: ŽRK Budućnost

Đer je juče u jutarnjim satima obavijestio Evropsku rukometnu federaciju o pojavi korona virusa, što je za posljedicu, na osnovu odluka nadležnih u ovoj zemlji, imalo da kompletan tim mora u obavezan karantin.

Rukometna kuća će u dogovoru sa dva tima odrediti novi termin odigravanja derbija.

“Odlaganje utakmice stvara veoma negativnu situaciju. Međutim, uzimajući u obzir trenutne okolnosti i činjenice da su prioritet sigurnost i integritet igračica, kao i nastavak takmičenja, nije bilo prostora za donošenje drugačije odluke od navedene”, saopšteno je iz EHF-a.

U našem taboru žale zbog odlaganja, ali za manje od mjesec, dva tima će, ukoliko situacija dozvoli, odigrati novi meč, ali u Mađarskoj.

“Moramo iz dana u dan da se bavimo situacijama. Ne može niko da planira i da garantuje da će sjutra ili danas odigrati utakmicu. Takvo je vrijeme, trebamo se prilagoditi i pokušavati da budemo posvećeni momentu ili danu. Jednostavno, ne zavisi ništa od nas, a neizvjesnost je ogromna”, kazao je trener ,,plavih“ Dragan Adžić.

 

Naše rukometašice pauziraće do 8. novembra, kada ih očekuje gostovanje Valčei.

“Sigurno sa aspekta stanja koje nas je zadesilo nakon dolaska iz Njemačke i netreniranja nekoliko igračica tokom sedmice, ovaj period kvalitetno ćemo iskoristiti. Radićemo više i nadam se da ćemo se konačno kompletirati. Žao mi je što je došlo do odlaganja meča, nijesam, apsolutno, pristalica toga, ali viša je sila i moramo poštovati sve i okrenuti se sljedećem rivalu”.

Trener ,,plavih“ vjeruje da će ekipa i u boljoj formi sačekati novi meč. Razloga za ovakvo razmišljanje je puno. Adžić je vidio mnogo dobrih stvari u pobjedi nad Borusijom od 48. minuta kada su od izgubljenog meča, stigli do bodova.

“Djevojke su kvalitet potvrdile u važnim trenucima. Od početka vjerujem da mogu, što su pokazale. Malo vremena smo zajedno da bi sve leglo, a vjerujem da više nećemo dolaziti u faze kakve su bile u prvom i početkom drugog poluvremena u Njemačkoj. Ipak, ono najvažnije karakter, želja i motiv se iskazalo u najvažnijem momentu i to nam daje snagu za dalje. Na osnovu ovoga možemo u narednim mečevima da računamo na pravi put koji vodi do ostvarenja cilja. Prvi cilj je opstanak u Ligi šampiona, a onda, na proljeće, vjerujem da ćemo biti svima konkurentni. To je želja, vrijedno radimo u tom pravcu pored svih problema i izazova. Vjerujem da ćemo cilj ostvariti”, istakao je Adžić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve