Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Nedostajao mi je teren, bod za nas ne postoji

Iskusni štoper Budućnosti Vladan Adžić je bio dobar u porazu od Zete (1:0), dok je protiv Dečića izgledao maestralno u dominatnom trijumfu (2:0)

Korona virus ga je sputao u prvom dijelu sezone da odigra više utakmica, na pripremama u Antaliji se povrijedio, ali sada je konačno svoj na svome!

I vratio se na pravi način – iskusni štoper Budućnosti Vladan Adžić je bio dobar u porazu od Zete (1:0), dok je protiv Dečića izgledao maestralno u dominatnom trijumfu (2:0).

– Radujem se povratku na teren, nedostajale su mi utakmice i borba za bodove. Nakon povrede u Turskoj opet sam na raspolaganju šefu stručnog štaba Mladenu Milinkoviću za završnicu prvenstva i Kup takmičenja, poručio je 33-godišnji defanzivac, koji je u duelu sa Dečićem konstantno držao defanzivu na visokom nivou.

– Srećan sam zbog dobre igre kompletnog tima, jer smo bili dominantni i protivniku nismo dozvolili da zaprijeti – praktično nije uputio nijedan šut u gol. Čitava ekipa je odradila sjajan posao, igra je bila onakva kakvu želimo.

Tri boda protiv ekipe iz Tuzi su dovela ”plave” na korak od rekordne pete titule – podgorički tim osam kola prije kraja šampionata ima 23 boda više od drugoplasirane Sutjeske, sa sportskim prijateljima i velikim rivalom igramo u nedjelju (16.00) kraj Bistrice u okviru 29. kola, a za drugi uzastopni šampionski pehar nam je dovoljan bod.

Ali…

– Čeka nas derbi sa Sutjeskom, to je utakmica koja uvijek donosi posebnu pažnju. Znamo da nam je potreban samo bod da bismo matematički osvojili titulu, ali ne razmišljamo o bodu. Budućnost kao klub nikada ne misli o remiju, jer je pobjeda uvijek obaveza. Pokušaćemo da ponovimo igru kao protiv Dečića i naravno cilj su nova tri boda, rekao je Cetinjanin, koji je ove sezone odigrao 18 utakmica u plavom dresu.

– Imamo kadrovskih problema pred derbi meč, jer je Igor Ćuković povrijeđen, a zbog kartona neće igrati Anto Babić i Miomir Đuričković. To je veliki hendikep za nas, ali vraćaju se kapiten Petar Grbić i zamjenik Draško Božović i vjerujem da možemo da dobijemo utakmicu u Nikšiću.

Adžić je prošle zime drugi put došao u Budućnost za koju je ukupno odigrao 55 utakmica, sezonu je počeo u paru sa 27-godišnjim Ćukovićem, a sada je igrao sa 21-godišnjim Babićem.

– Ćuko je pokazao da je pravo pojačanje za Budućnost, sjajan je momak, igrač na uvijek možete da se oslonite. Doživio je tešku povredu, nedostajaće nam, a svi mi iz kluba smo uz njega i nadamo se brzom i uspješnom oporavku, rekao je Adžić o Nikšićaninu koji će u utorak u Zagrebu operisati predji ukršteni ligament desnog koljena.

– Što se tiče mladog Babića, igra stvarno sjajno, stabilan je i pokazao je da je pred njim svijetla budućnost i velika karijera, rekao je na kraju momak koji je ponikao u Lovćenu, a u karijeri je igrao za Rudar, OFK Beograd, južnokorejske ekipe Suvon i Pohang, te Varaždin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve