Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Adžić: Nastavićemo grčevitu borbu za opstanak u Ligi šampiona

,,Plave” su ušle u loš ritam, tri poraza od rivala koji, realno, nijesu favoriti za osvajanje trofeja, poziv je za brigu. Mada i objektivne stvari su uticale na izdanja u Koprivnici, Podgorici i nedavno u Skandinaviji. Slijedi grčevita borba za mjesto koje vodi u osminu finala

Budućnost ne može daleko u Ligi šampiona ako ne popravi igru u svim segmentima, a za to je potrebna veća kondicija i energija koja je prije dva dana u Danskoj protiv Odenzea bila ispod očekivanog nivoa.

Adžić, Foto: Žrk Budućnost

,,Plave” su ušle u loš ritam, tri poraza od rivala koji, realno, nijesu favoriti za osvajanje trofeja, poziv je za brigu. Mada i objektivne stvari su uticale na izdanja u Koprivnici, Podgorici i nedavno u Skandinaviji. Slijedi grčevita borba za mjesto koje vodi u osminu finala.

“Nakon utakmice protiv CSKA u kojoj smo nastupili sa svim igračicama koje imamo, nijesmo uspjeli da se uzdignemo i odradimo trenažnu sedmicu koja bi bila adekvatna protivniku protiv koga smo igrali. Tokom sedmice nijesmo mogli da računamo na Lekić, Maslovu i Džaferović koje su propustile nekoliko treninga, a znamo kakve probleme generalno imamo, tako da za ovaj nivo takmičenja i treće kolo Lige šampiona, realno je da imamo velike probleme. Nastavljamo grčevitu borbu za opstanak u Ligi šampiona, vjerujem da ćemo u tome uspjeti i da će nam i ovo iskustvo puno značiti u periodu nakon EHF sedmice. Ekipa je trenutno na niskom nivou, ali razlozi su apsolutno objektivni”, kazao je trener Dragan Adžić.

Evidentni su problemi i evididentirani su problemi, pitanje je samo koliko će brzo, a nakon duge pauze, rukometašice Budućnosti uspjeti da ih prevaziđu i krenu u osvajanje bodova. Ekipa nije ni uigrana, u pripremnom periodu ,,plave” nijesu igrale utakmice, a duga pauza, od 35 dana, čak 11 prvotimki, osjeća se na terenu.

“Sa jedne strane to je za brigu, a istovremeno je i realno. Tri dana prije duela protiv CSKA smo odradili trening u kompletnom sastavu, ostale ekipe imaju 50 takvih treninga ove sezone. Ove sedmice nijesmo imali nijedan trening u kompletnom sastavu, tako da je sve ovo objektivno. Ovo je nešto što niko od nas nije doživio u svojoj karijeri, to mogu da kažem kao neko ko je trener 20 godina. Moramo da budemo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, to zahtijeva maksimum svih nas, kako bi to nekako „prikrili” i u nastavku Lige šampiona, došli do željenog cilja, a to je plasman u osminu finala.”

U elitnom takmičenju slijedi pauza zbog EHF sedmice. Gro igračica Budućnosti nastupaće u ,,Zlatnoj ligi” gdje ih čekaju kvalitetni rivali: Danska, Norveška i Francuska.

“Djevojke će u samo četiri dana imati tri jaka meča u dresu reprezentacije. Važno je da su sve ostale zdrave, radićemo da tako ostane i nakon EHF sedmice koja će biti izuzetno naporna, ali i korisna, jer je dragocjen svaki minut na terenu za djevojke poslije svega što su prošle. Liga šampiona nam se „složila” tako da je svaki naredni protivnik jači od prethodnog. Vjerujem da ćemo na kraju imati jedno veliko iskustvo kada prebrodimo ovaj period, te ostvariti zacrtani cilj, a to je osmina finala. Nakon toga kada zaboravimo ovaj težak period, možemo da idemo ka ostvarenju cilja, a to je plasman na finalni turnir”, jasan je Adžić.

Novi meč u Ligi šampiona Budućnost igra desetog oktobra protiv Bresta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve