Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Adžić: Najveći šamar koji sam primio kao trener

Dan nakon poraza stručni štab i igračice su otvoreno razgovarali o nagomilanim (odbrambenim) problemima na terenu. Ništa se nije moglo sakriti

Dragan Adžić je poslije poraza od Bresta 35-32, na startu grupne faze Lige šampiona, otkrio zanimljiv podatak koji nažalost ne ide u prilog nasem gigantu.

Adžić, Foto: Reprezentacija.me

“Otkad sam trener Brest je uputio najviše šuteva prema našem golu. Ukupno 55, od čega 47 u okvir gola. Do ove utakmice, protivnici su ukupno imali od 42 do 43 šuta. To što smo primili 35 golova je bila posljedica razigranosti Bresta, usljed naše slabe odbrane. Protiv Bresta smo igrali prošle godine, igrali smo u pripremnom periodu i znamo ih dobro, ali u subotu, od prvog do posljednjeg napada Bresta, nijesmo bili na nivou u odbrani, što se odrazilo na ovoliki broj golova. Bez obzira što smo dali 32 gola, to nije bilo dovoljno za trijumf”.

Lekcija je naučena – sa neba ništa ne pada. Budućnost je razočarala jer je bila razoružana od ekipe koja je dala 35 golova i koju je razigravala slovenačka reprzentativka Ana Gros.

“Drastična lekcija i najveći šamar koji sam primio kao trener, ali idemo dalje. Vjerujem da ćemo se vratiti u Njemačkoj i biti mnogo bolji, posebno u dijelu vraćanja”.

Dan nakon poraza stručni štab i igračice su otvoreno razgovarali o nagomilanim (odbrambenim) problemima na terenu. Ništa se nije moglo sakriti.

“Okrenuli smo se analizi, tražili smo razloge, a djevojke su bile samokritične i realne u procjenama. Ali, baš do kraja nijesmo dali odgovor zašto je naša igra u posljednjih 20 minuta izgledala kako je izgledala”.

Kvalitetan rad u pripremnom periodu, pobjede protiv Đera, Bukurešta, Bresta, Valčee i još nekih timova, objektivno su Budućnost izbacile u prvi plan pred premijerni duel u Ligi šampiona. Ali, u subotu Budućnost nije bila blizu avgustovskim i septembarskim izdanjima.

“Solucija lako ćemo, nakon dobrog rada, osjećaja i igara više ne postoji. Lako više ništa ne može da bude. Svjesni smo da je to nemoguće u našoj grupi. Taj segment koji nama jeste svojstven i dešavao nam se na ovom nivou, ali sa manje posljedica (sigurno), ne smije da postoji. Vjerujem u dobru reakciju iskusnih i mlađih djevojaka, dobro su ušle u trenažnu nedjelju i nadam se da ćemo, nakon što smo izvukli pouke, biti mnogo bolji u nedjelju u nastavku Lige šampiona”.

Naredni protivnik Budućnosti je Bitighajm, trkačka ekipa, po godinama najiskusnija.

“Klasična njemačka ekipa. Voli lake golove, sastavljena od igračica koje znaju da igraju, ali koje su više srednji bekovi nego šuteri. Takve ekipe su opasne, jer čuvaju loptu i odgovorne su. Znaju da igraju, naravno i na rezultat, posebno kod kuće. Kako su odigrali, na apsolutno najtežem gostovanju u našoj grupi, u Rumuniji, sa 27 datih golova, uz promašene zicere, koje je Marta branila, govori da su i tamo bili napadački spremni. Odbrambeno su značajno jači nego prije dvije godine. Bitighajm je šampion Njemačke, odbranio je Superkup, a u međuvremenu ostvario tri pobjede u domaćem šampionatu”.

Evidentan umor na premijeri LŠ, dobrim dijelom posljedica EHF sedmice u kojoj su i igračice Budućnosti bile na dalek i naporan put u Litvaniju i nazad, uticao je na svježinu i na nemogućnost da se vrate i zaustave opasnu tranziciju francuske ekipe. Upravo iz ovog segmenta “plave” su primile nevjerovatnih 18 golova!

Da li je umor “izašao” iz Budućnosti?

“Apsolutno i što se tiče umora i bilo čega, kao i onoga ‘lako ćemo’. Dosta tih segmenata smo ostavili iza sebe. Ostao nam je čisti karakter i sinergija. To treba da se vidi u Njemačkoj”, zaključio je strateg “plavih”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve