Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

ACB liga: Mursija spremna da čeka Radovića

Centar Saragose, kluba koji je prošle sezone igrao polufinale španske ACB lige, a u momentu prekida najjače lige Evrope bio na trećem mjestu iza Real Madrida i Barselone, će gotovo izvjesno napustiti svoj trenutni tim ovog ljeta. To je informacija španskog lista ,,La Verdad” iz Mursije

Nemanja Radović je velika želja Mursije, kluba koji želi da u narednim sezonama bude jedan od najjačih u Spaniji i konkuriše za Evroligu.

Radović, Foto: Basket Zaragosa

Centar Saragose, kluba koji je prošle sezone igrao polufinale španske ACB lige, a u momentu prekida najjače lige Evrope bio na trećem mjestu iza Real Madrida i Barselone, će gotovo izvjesno napustiti svoj trenutni tim ovog ljeta. To je informacija španskog lista ,,La Verdad” iz Mursije.

Interesantno, novinar Emilio Sančez-Bolea je istakao, da je za Bjelopoljca, pored Mursije, zainteresovan i naš najveći klub Budućnost Voli. Takođe, nekoliko dana se spekuliše da je za Radovića zainteresovana i Cedevita Olimpija. Ipak, pitanje je da li Nemanja želi da napusti Španiju, gdje se u potpunosti afirmisao i stekao reputaciju jednog od najboljih centara lige. Mursiju sada sa klupe predvodi slavni španski trener Sito Alonso.

Klub je angažovao Amerikanca Dejvida Dilea, koji stiže iz NCAA lige. Po pisanju Sančez-Bolea, dovođenje ovog Amerikanca je jasan dokaz da je Mursija spremna da čeka definitivnu odluku Radovića, gdje će nastaviti karijeru.

Ono što je problem za Mursiju je činjenica da Saragosa može zahtijevati obeštećenje za Radovića ovog ljeta, kada su rivali iz španske ACB lige u pitanju. To ograničenje ne važi za klubove van Španije.

Nemanja Radović ove sezone za Saragosu u svim takmičenjima odigrao je 39 utakmica, od čega 21 kao starter. Bilježi 10,4 poena i 4,9 skokova u prosjeku, u španskoj ACB ligi i FIBA Ligi šampiona. U Španiji nastupa od sezone 2013-14, kada je stigao upravo u Mursiju, klub za koji je igrao do ljeta 2017. godine. Potom je nastupao za Obradoiro iz Kompostele, i u posljednje dvije sezone za Saragosu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve