Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: U Mornaru vjeruju da će biti čvrsti u odbrani

Izabranici Mihaila Pavićevića su protekle sedmice bili na mini turneji po Republici Srpskoj i odigrali četiri utakmice, i tri su riješili u svoju korist (Igokea, Borac Banjaluka i Kluž), a u jednoj su poraženi

Košarkaši Mornara su od juče ponovo u Baru, a nakon dana odmora će danas nastaviti pripreme za start sezone, koji je za crnogorskog vicešampiona već 15. septembra u Talinu, na turniru kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Izabranici Mihaila Pavićevića su protekle sedmice bili na mini turneji po Republici Srpskoj i odigrali četiri utakmice, i tri su riješili u svoju korist (Igokea, Borac Banjaluka i Kluž), a u jednoj su poraženi…

– Vjerovatno je trener u tom periodu vidio nove igrače, vidio šta sve može da očekuje. Mi smo taj period priprema i utakmica iskoristili da se uigramo, kako bismo na kvalifikacionom turniru FIBA Lige šampiona igrali što bolje. Mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se još bolje spremimo za turnir u Talinu, kaže za Pobjedu bek Barana Marko Jeremić.

Barski tim je ljetos pretrpio velike promjene u igračkom kadru, stiglo je šest novih igrača (Vladimir Mihailović, Milija Miković, Gligorije Rakočević, Kori Dejvis, Trej Luis, Strahinja Mićović) pa su kontrolne utakmice, računajući i prvu sa Podgoricom (pobjeda), bile neophodne da se ekipa što bolje uigra za predstojeću obavezu na evropskoj sceni.

– Domaći igrači koji su stigli su već bili u Mornaru, Mihailović i Miković. Strancima je, vjerovatno, potrebno malo više da se adaptiraju, s tim da su u ovim utakmicama bili odlični. Nadam se, kako vrijeme bude odmicalo, da će biti sve bolji i bolji. Mi smo tu da im pomognemo da sve to prođe lakše, da se brže uklope u sistem. Nemamo mnogo vremena, brzo će kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, nadam se da će do tada to izgledati još bolje, dodaje Jeremić, kome će ovi biti druga sezona u Baru.

Dolaskom novih igrača mijenja se i stil igre Mornara, koji će, kako je najavio trener Pavićević, akcenat staviti na odbrani, za razliku od prethodnih sezona, kada je napada bio najjače oružje ”Ponosa Bara”.

– Za ovu sezonu je napravljem skroz drugačiji koncept ekipe. Došlo je mnogo novih igrača, stigli su neki domaći igrači, nekoliko stranaca. Sve u svemu, igraćemo drugačiji stil košarke. Mnogo jače se trenira, igraće se čvršća odbrana.

Rezultat u kontrolnim mečevima je pokazao da smo konkurentni da se nosimo i sa Igokeom i Klužom. Bićemo čvrsta ekipa, sa dosta tranzicije.

Barani će do puta u Estoniju trenirati u „Topolici“, gdje će odigrati još jednu kontrolnu utakmicu, 11. septembra protiv Budućnosti.

– Ne znam da li nam je ostalo dovoljno vremena, ali šta je, tu je. Na nama je da se potrudimo da sve bude kako je trener zamislio, da ispoštujemo sve zadatke, da odemo na turnir i probamo da ga osvojimo, jer samo prvo mjesto nas vodi vodi, zaključio je Jeremić, koji se juče ujutro u Baru i obavio i vakcinisanje.

Neće biti lako u Talinu

Kvalifikacioni turnir FIBA Lige šampiona u estonskom Talinu počinje 13. septembra, ali za Barane kvalifikacije počinju dva dana kasnije, kada će u polufinalu igrati sa boljim iz četvrtfinalnog duela u kojem se sastaju domaći Kalev i portugalski Sporting. Ako prođu u finale, vjerovatno će ih tamo čekati njemački Bamberg…

– Svaka ekipa tamo dolazi da osvoji prvo mjesto, da prođe dalje. Iskreno, nismo radili skauting, pa nisam nešto upoznat sa rivalima, ali vjerujem da svaka ekipa ima kvalitet, čim se našla na tom turniru. Sigurno neće biti lako, na nama je da se dobro spremimo, odmorimo koliko je to moguće i da odemo da osvojimo prvo mjesto, rekao je Jeremić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve