Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA Superkup: Budućnost Voli bez rješenja za razigranu Cedevita-Olimpiju

Zahvaljujući solidnoj napadačkoj predstavi, izabranici Slobodana Subotića držali su rezultatski egal do sredine treće dionice. Pri vođstvu 54:50, Cedevita Olimpija je napravila seriju 16:2 i nagovijestila prolazak u finale

Košarkaši Budućnosti Voli zaustavljeni su u polufinalu ABA Superkupa – crnogorski šampion je u Zagrebu izgubio od Cedevita-Olimpije 103:75.

Foto: CdM

Vidjelo se i dan ranije u susretu sa Cibonom da Budućnost nije ni približno na onom nivou koji priželjkuju stručni štab i navijači.

“Plavi” su protiv novoformiranog kluba odigrali izuzetno slabo i neorganizovano u odbrani, dozvolivši rivalu previše lakih poena.

Zahvaljujući solidnoj napadačkoj predstavi, izabranici Slobodana Subotića držali su rezultatski egal do sredine treće dionice. Pri vođstvu 54:50, Cedevita Olimpija je napravila seriju 16:2 i nagovijestila prolazak u finale.

Budućnost nije našla način da se vrati u igru, pa je u posljednjoj dionici izostala bilo kakva neizvjesnost.

Kobs je bio najefikasniji u redovima podgoričkog kluba sa 17 poena. Martin je dodao 13, a Mejers 10 pogodaka.

Kod pobjednika – čak šestorica dvocifrenih: Stipanović i Boutrajt postigli su po 15, Blažić i Miler-Mekintajer po 14, Simonović je zabilježio 13, a Murić 10 poena.

Cedevita Olimpija će u borbi za trofej odmjeriti snage sa Partizanom. Meč se igra u nedjelju od 20 sati.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve