Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Studenti poraženi od Borca u Čačku

Studenti su odigrali dobro samo drugu četvrtinu kada su nadoknadili minus 11 (32:21) i na odmor otišli sa pet poena prednosti - 43:38.

Košarkaši SC Derbija poraženi su večeras od Borca u Čačku 89:80 u 20. kolu ABA lige i ostali na jednoj pobjedi u gostima ove sezone.

“Studenti” su odigrali dobro samo drugu četvrtinu kada su nadoknadili minus 11 (32:21) i na odmor otišli sa pet poena prednosti – 43:38.

U najavi meča iz tabora SC Derbija su poručili da moraju zaustaviti šut Borca za tri poena. Kada je utakmica počela bilo je vidljivo da će teško uspjeti u toj namjeri – domaći su na startu pogodili pet trojki iz šest pokušaja i brzo otišli na dvocifrenu prednost – 21:11.

U tim momentima Erik Nil, Flečer Megi i Kenan Kamenjaš su goste držali u igri i nakon pomenutih minus 11 (32:21) u drugoj četvrtini, uspjeli da natjeraju Čačane da u posljednjih šest minuta prvog poluvremena postignu šest poena.

Na startu drugog dijela SC Derbi je imao problema u napadu. Borac je napravio seriju 14:2, poveo 52:45 i nijednom do kraja meča nije ispustio prednost, iako su gosti u nekoliko navrata prilazili na posjed zaostatka.

Najefikasniji kod Borca bio je Hejl sa 18 poena, pet skokova i šest asistencija.

Kod SC Derbija najbolji je bio Nil sa 18 poena. Megi i Edvards su dodali po 12, a Kamenjaš 10 poena.

SC Derbi odlazi na pauzu sa skorom od osam pobjeda i 11 poraza, dok je Borac na skoru 7-11.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve