Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: SC Derbi za sredinu tabele i prekid posta u gostima

Pred ovaj duel, SC Derbi (skor 8-10) ima dvije pobjede više od Borca, koji je u prošlom kolu u gostima odigrao dobar meč protiv Partizana (Čačani poraženi 75:68), a prije toga je kod kuće savladao Zadar i u gostima Megu

Pobjedama kod kuće protiv Splita, Krke i Mege, košarkaši SC Derbija su skoro osigurali opstanak u debitantskoj sezoni u ABA ligi, jer trenutno imaju po pet pobjeda više u odnosu na ekipe sa dva tabele, Splita i Krke, a bolji su međusobno od Splita (dvije pobjede), od kojeg Podgoričani imaju meč manje.

Od večerašnjeg meča u Čačku (18 časova), ”student” će biti na ispitu kada je borba za plasman u sredini tabele, koja im, po svemu prikazanom do sada, i pripada.

Pred ovaj duel, SC Derbi (skor 8-10) ima dvije pobjede više od Borca, koji je u prošlom kolu u gostima odigrao dobar meč protiv Partizana (Čačani poraženi 75:68), a prije toga je kod kuće savladao Zadar i u gostima Megu…

– Imamo teško gostovanje u Čačku, gdje nas čeka tim koji je dobro vođen. Borac je veoma opasna ekipa, što su i pokazali protiv Partizana. Igraju brzo i sa velikim brojem šuteva iz polja. Moramo da odgovorimo pametno i sa energijom koja mora da je prisutna na svakoj utakmici, istakao je Andrej Žakelj, trener SC Derbija.

Žakelj će na ovom meču ponovo imati na raspolaganju američkog pleja Erika Nila, koji nije bio u sastavu na posljednjem meču protiv Mege, jer se radilo o zaostalom meču 14. kola, a Nil je bio registrovan nakon toga, pa nije imao pravo nastupa. Nil je na tri meča koja je odigrao, nakon što je zamijenio Kajla Vinjalesa, prosječno po meču bilježio 16,7 poena, sedam asistencija i 2,3 skoka.

Osim što će željeti pobjedu da uveća prednost u odnosu na Split i Krku, koja sada iznosi po tri pobjede, Borac će protiv SC Derbija tražiti i revanš za poraz u “Morači” (88:74). Sa druge strane, SC Derbi će pokušati da se domogne tek druge pobjede u gostima ove sezone, pošto je do sada slavio samo u Splitu, sada već dalekog 17. oktobra prošle godine…

– Očekuje nas teško gostovanje protiv ekipe Borca koja je pokazala u dosadašnjem dijelu sezone da su ozbiljna ekipa. Oslanjaju se na šut za tri poena jer su ekipa koja uzima najviše šuteva iza linije 6.75. Mi izlazimo iz dvije jako bitne pobjede, u dobrom smo ritmu, kompletni smo što je najbitnije i siguran sam da se, uz maksimalan pristup i zalaganje na terenu, pozitivan rezultat neće dovoditi u pitanje, rekao je bek ”studenata” Andrija Slavković, koji je u prvom meču sa Borcem u ”Morači” upisao osam poena i šest skokova.

Marinović: SC Derbi je stvoren za značajne uspjehe

Trener Borca Marko Marinović ističe da prilično dobro poznaje današnjeg protivnika.

– Riječ je o odličnoj ekipi, koju dobro vodi trener Žakelj. U rosteru tima iz Podgorice nalaze se kvalitetni stranci, koji prave veliku razliku na parketu. Naravno, tu je i Kamenjaš, koji je ove godine poprilično popravio svoju igru, tako da je ostvario vidan napredak i igra fenomenalno. Neko bi rekao da je Studentski centar veliko iznenađenje ABA lige, ali i nije, jer je bilo očigledno još prije početka sezone da je tim stvoren za značajne uspjehe. Nema sumnje, pred nama je teška utakmica. Ali imali smo dovoljno vremena da dobro treniramo i spremimo se za ono što nam slijedi, rekao je Marinović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve