Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Praznik košarke u Baru

Mornar večeras od 19 sati u ''Topolici'' protiv Zvezde igra za prvo mjesto u regionalnom takmičenju

Od prvog meča trećeg kola, ABA lige u oktobru između Crvene zvezde i Mornara, poraza Barana u dvorani ”Aleksandar Nikolić” 93:62, promijenilo se dosta toga.

Barani su u međuvremenu pronašli pravi ritam, upisali nekoliko velikih pobjeda, ušli u Top 16 fazu Evrokupa i osamili se na vrhu ABA lige.

Mornar večeras od 19 sati u ”Topolici” protiv Zvezde igra za prvo mjesto u regionalnom takmičenju…

– Za naš klub je kompliment da se utakmice sa Crvenom zvezdom proglašavaju derbijem prvenstva. Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine. Sastavljena je da igra Evroligu i to je velika razlika u odnosu na ostale timove, kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Oba tim su izgubila po dvije utakmice u dosadašnjem dijelu takmičenja…

– Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno – nažalost mi smo im naletjeli u tom periodu, kad su nas počistili u Beogradu. Poslije su naišle neke turbulencije iz kojih su izašli pobjedom protiv Reala u Madridu. I oni su svjesni da je ova utakmica veliki ulog – kako za nas tako i za njih. Dolaze kompletni. Igrači koji su bili van stroja ponovo su tu – mislim na Lojda i Noka. Tako da nas očekuje teška utakmica, ali mi nemamo razloga da se plašimo nikog. Cijenimo i ekipu Crvene zvezde, tu nema dileme, međutim naše igre u posljednjih mjesec dana i naš sastav ne daju nam za pravo da se bilo koga plašimo. Ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu, poručio je Pavićević.

Zvezda je u Bar stigla nakon pobjeda nad Realom te poraza od Barselone u Evroligi.

Trener Dejan Radonjić je kazao da je svjestan da njegov tim čeka težak meč protiv rivala, koji ove sezone igra odlično….

– Mornar odličan ove sezone. Igraju sjajno to pokazuju rezultati u ABA ligi i Evrokupu. Tim sa puno kvaliteta, dodatno pojačan sa Nemanjom Gordićem. Svjesni smo da nas čeka težak, tako da moramo da budemo jako dobri, ako želimo da slavimo protiv Mornara, rekao je Radonjić po dolasku u Podgoricu.

Trener Zvezde smatra da derbi u Baru neće odlučiti konačan poredak za prvo mjesto pred plej of…

“Ima još dosta utakmica, koje mogu da nas odvedu na jednu ili drugu stranu. Ne bih to tako posmatrao. Po mojoj procjeni nije tako. Svjesni smo da nas čeka ozbiljan tim – moramo da budemo na dobrom energetskom nivou, posebno nakon utakmice protiv Barselone i da jednom dobrom igrom gradimo put ka pobjedi”, rekao je Radonjić.

Sudije u ”Topolici” biće  Saša Pukl, Sašo Petek i Josip Radojković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve