Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Plavi sigurni protiv Krke, proradio Dela Vale

Izabranici Petra Mijovića opravdali su ulogu favorita u 12. kolu ABA i duel u Podgorici riješili u svoju korist rezultatom 70:62. ''Plavi'' su vrlo ozbiljno shvatili ekipu koja je u prethodnoj rundi regionalnog takmičenja pobijedila Partizan

I dvanaesti put zaredom Budućnost savladala je Krku u SC Morača.

Izabranici Petra Mijovića opravdali su ulogu favorita u 12. kolu ABA i duel u Podgorici riješili u svoju korist rezultatom 70:62.

”Plavi” su vrlo ozbiljno shvatili ekipu koja je u prethodnoj rundi regionalnog takmičenja pobijedila Partizan.

Crnogorski šampion od starta je zaigrao čvrsto i disciplinovano, te poslije uvodne dionice vodio 24:15.

Uslijedio je pad u napadačkoj igri domaćih i post od pet i po minuta bez postignutog poena. To se nije odrazilo na rezultat, pošto je odbrana i dalje bila na visini zadatka.

Plavi su na odmor otišli sa 11 poena viška (35:24), da bi tokom trećeg perioda razlika narasla do rekordnih +19. Ipak, Krka je zahvaljujući dobrom šutu smanjila na 55:45 uoči posljednje dionice.

Nakon trojke Luke Lapornika, a onda koša iz kontranapada Adina Vrabca, ekipa iz Novog Mesta prišla je na svega četiri poena zaostatka (58:54) i najavila neizvjesnu završnicu.

Dileme oko pobjednika otklonio je Suad Šehović koji je na 86 sekundi prije kraja pogodio trojku za 66:59.

Najefikasniji u sastavu podgoričkog tima je bio Amadeo Dela Vale sa 14 poena i četiri asistencije. Danilo Nikolić dodao je 13, Džastin Kobs 12, a Melvin Edžim je pored 10 poena imao i devet skokova.

Jure Škifić predvodio je slovenačkog predstavnika sa 24 poena.

Budućnost je uknjižila osmi trijumf u devetom meču u regionalnom takmičenju, dok je Krka sada na učinku 5-7.

Nikolva Ivanović i drugovi će do kraja godine odigrati još jedan meč, zaostali protiv Igokee – na programu je u srijedu 30. decembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve