Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Plavi imaju problem protiv ekipa koje igraju u tranziciji

Serija od osam pobjeda u duelima sa Megom je završena, a treba obratiti pažnju na propuste u igri. Čak 38 poena Budućnost primila je u reketu. Ponovo je šutirala loše za tri (17-4), što ukazuje na umor i dekoncentraciju. Više prilika (krajem treće, sredinom posljednje dionice) je promašajima iz dobrih pozicija propustila da meč uvede u neizvjesnost

Za Budućnost  poraz u gostima Megi 78:72 je korak unazad i pored opravdane isključujuće lične greške centra Vilija Rida u uvodnom dijelu meča, koja je umnogome uticala na ishod.

Serija od osam pobjeda u duelima sa Megom je završena, a treba obratiti pažnju na propuste u igri. Čak 38 poena Budućnost primila je u reketu. Ponovo je šutirala loše za tri (17-4), što ukazuje na umor i dekoncentraciju. Više prilika (krajem treće, sredinom posljednje dionice) je promašajima iz dobrih pozicija propustila da meč uvede u neizvjesnost.

Konačno – očigledno je da igra najlošije protiv ekipa koje igraju modernu tranzicionu košarku; najlošije partije sezone su bile protiv Mege, Mornara i španske Unikahe…

“Nama preostaje da odmorimo. Situacija je takva da je za nas ovo bio šesti meč u 13 dana. Sigurno da i to ostavlja traga i na fizički status i na koncentraciju. Samim tim dešava se da propuštamo određene stvari u odbrani. Da gubimo neki osnovni dogovor u fazi napada, osnovne mete koje imamo”, rekao je trener Petar Mijović.

Ekipi će apsolutno prijati perod rada u Podgorici, do petka i meča sa Krkom u ,,Morači”. Zajedničko vrijeme na treninzima je mnogo pomoglo, na primjer, uoči velikih pobjeda nad Crvenom zvezdom i Ulmom u gostima, početkom mjeseca. A Slovence ne treba potcijeniti, ovog vikenda su igrali perfektnu odbranu u pobjedi protiv Partizana 69:50…

– Jako je bitno da period do petka dobro iskoristimo. Da malo osvježimo ekipu, ne bi li se vratili pobjedom protiv Krke na vrh lige”, dodao je Mijović.

Valja istaći i kvalitet rivala protiv kog je izgubljen prvi meč u ABA sezoni. Mega je bila blizu pobjeda i protiv Partizana i Zvezde ove jeseni. Njen mladi Filip Petrušev (23 poena i 13 skokova u ovom meču) izdvaja se kao statistički najdominantniji igrač lige. Budućnost Voli imala je i 20 poena deficita u ovom meču, na startu treće dionice; pa ipak se Mega u finišu ”vadila” teškim šutevima za tri…

– Rade izuzetno dobro. Njihovi glavni prospekti, poput Petruševa i Simonovića, igraju izuzetno i mnogo su bolji nego na početku sezone”, dodao je Mijović.

Ono na što treba obratiti pažnju je krug ekipa koje konkurišu za plej-of ABA lige. Pored vodećeg trija (Budućnost Voli, Mornar, Crvena zvezda) legitimni kandidati nijesu samo Cedevita Olimpija (skor 6-1) i Partizan (razočaravajuć start sezone sa učinkom 5-6), već apsolutno i Mega (8-3) i Igokea (8-2) protiv koje će Podgoričani igrati 30. decembra.

Budućnost dobila je opomenu i lekciju, već do početka januara imaće dovoljno prilika da pokaže da je izvukla prave pouke.

U meču protiv Mege centri Dragan Apić i Zoran Nikolić proveli su zajedno 30 minuta na parketu i postigli ukupno svega osam poena uz šest skokova. Nikšićanin Nikolić imao je četiri ukradene lopte, reprezentivac je možda kasno ušao u igru u drugoj dionici.

Krilni centar Danilo Nikolić je za 19 minuta na parketu imao šest poena (6-3 iz igre), uz tri skoka, ukradenu i dvije izgubljene lopte. Luka Mitrović za četiri i po minuta na parketu nije šutnuo, imao je jedan skok.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve