Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Odličan otpor studenata u Ljubljani

Naš tim je uspio da odigra sjajno poluvrijeme, da u drugom se vrati iz velikog minusa, međutim iskustvo domaćih je presudilo

Košarkaši SC Derbija poraženi su na gostovanju Cedevita Olimpiji 88:78 uprkos odličnom otporu.

Naš tim je uspio da odigra sjajno poluvrijeme, da u drugom se vrati iz velikog minusa, međutim iskustvo domaćih je presudilo.

”Studenti” su u prvom dijelu potpuno parirali. Odličnim procentima šuta su držali egal sve do posljednjih minuta prvog poluvremena.

Na dva ipo minuta prije kraja druge četvrtine bilo je 39:39, a onda su domaći serijom 9:0 stigli do prve ozbiljnije prednosti.

U sličnom ritmu sa kraja prvog dijela Ljubljančani su odigrali i treću četvrtinu. Uvećavali su prednost, probuđeni Pulen rešetao i nakon 30 minuta bilo je 72:55.

SC Derbi se nije predavao, Danilo Ivanović je donio energiju i u petorci u kojoj su dominirali tinejdžeri serijom 10:0 naš tim je prišao na 76:70.

Kod rezultata 80:74 Tomislav Ivišić je napravio nekoliko loših odluka što je omogućilo Cedevita Olimpiji da stvori odlučujuću prednost.

Vinjales je bio najefikasniji sa 21 poenom u SC Derbiju. 14 poena dodao je Pavlićević, 10 Slavković, a Ivanović je za šest minuta dao šest poena bez promašaja uz dva skoka i asistenciju.

Kod domaćih Pulen 20 poena, 18 Murić, 15 Blažič.

Cedevita Olimpija sada ima skor 7-5, a SC Derbi 5-7.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve