Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornarov čas košarke Krki u Baru

Barani su slavili 80:61, prednost je više od 20 minuta varirala od plus 10 do plus 15, da bi otpor slovenačke ekipe konačno bio slomljen sredinom treće četvrtine

Mornar nije imao problema protiv Krke u “Topolici”. Kontrolisao je meč svih 40 minuta i rutinski stigao do 14. pobjede u ABA ligi.

Barani su slavili 80:61, prednost je više od 20 minuta varirala od plus 10 do plus 15, da bi otpor slovenačke ekipe konačno bio slomljen sredinom treće četvrtine.

Mornar je u posljednjih 10 minuta ušao sa plus 21 (62:41), pa je do kraja viđeno odrađivanje posla protiv tima koji je večeras upisao 12. poraz u 17 mečeva u regionalnom takmičenju.

A kako je dominirao tim Mihaila Pavićevića u drugom poluvremenu vidi se i po tome da je Krka u tom dijelu postigla ukupno 18 poena.

Bez Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda crnogorski tim je napadački bitno slabiji, ali u ovom duelu to se nije osjetilo, jer su šansu iskoristili ostali – Derek Nidam je dirigovao (uz sedam koševa je podijelio i sedam asistencija), a u prvom poluvremenu minutažu potpuno iskoristili Sead Šehović (trojke 6-4) i Marko Jeremić.

Šehović je meč završio sa 16 koševa, bivši košarkaš FMP-a je upisao 11, uz tri pogođene trojke iz šest pokušaja.

Mornar poslije 18 utakmica ima skor 14-4.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve