Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar u Zagrebu sprema revanš Ciboni

Od današnjeg meča u Zagrebu protiv Cibone (14 časova) kreće drugi dio regularnog dijela sezone u regionalnom takmičenju, a optimizam dodatno pogrijava činjenica da Mornar najbolje partije pruža u decembru i januaru, pa se u barskom timu nadaju da će se tradicija nastaviti i ove godine

S obzirom na to kako je izgledao start sezone u ABA ligi, sa svih šest poraza u prvih šest kola, pred košarkašima Mornara je bio težak zadatak u borbi za opstanak, što je i bio prvi cilj za ovu sezonu.

Ipak, sa pet pobjeda u posljednjih sedam mečeva, Barani su finiš godine i novogodišnje praznike dočekali u znatno boljem raspoloženju.

Od današnjeg meča u Zagrebu protiv Cibone (14 časova) kreće drugi dio regularnog dijela sezone u regionalnom takmičenju, a optimizam dodatno pogrijava činjenica da Mornar najbolje partije pruža u decembru i januaru, pa se u barskom timu nadaju da će se tradicija nastaviti i ove godine…

– Nema razloga da ne bude tako. Mi smo vjerovali u ono što radimo. Sport je takav, ne može stalno da se pobjeđuje. Međutim sada sve izgleda drugačije, uloge su podijeljene, ovo je jedan potpuno novi tim. S ovim decembrom sam zadovoljan. Uvijek postoji i ono ”moglo je bolje”, ali zaista sam zadovoljan, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević pred odlazak u Zagreb.

Cibona je slavila na premijeri nove sezone u Baru, sa 87:77, i od tog poraza krenula je crna serija Mornara u ABA ligi. U barskom timu se nadaju da bi od ovog duela serija mogla da bude pozitivna.

Iz perspektive igre i takmičarske forme, međutim, Mornar Barsko zlato je danas sasvim drugačiji tim od onog sa starta sezone, pa je jasno da Barani u dvoranu ”Dražen Petrović” i ove godine dolaze bez bijele zastavice.

– Nedjelju pred praznike iskoristili smo radno da se u miru pripremimo za utakmicu koja, sigurno, neće biti nimalo laka. Idemo u goste mladoj i vrlo talentovanoj ekipi Cibone koja igra sa dosta energije. A i moram da podsjetim da su nam sportski ”dužnici” sa početka ove sezone kada su nas dobili u našoj dvorani. Pokušaćemo da se revanširamo i sa tom željom i nadom i putujemo u Zagreb – dodao je Pavićević.

Prvi rival Mornara u novoj godini i drugoj polusezoni Admiralbet ABA lige je jedan od velikana regionalne košarkaške pozornice s kojim ”Ponos Bara” ima pozitivan skor i na gostujućem i na domaćem terenu (4:2 u Baru, 3:2 u Zagrebu). Barani su dobili dva posljednja gostovanja u Zagrebu, gdje su posljednji put poraženi 4. novembra 2018. godine (84:73).

– Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da je dobijemo pa je tako i sada. Tako je bez obzira na veliko ime rivala i veliko ime dvorane u kojoj se igra a koje nas podsjeća da izlazimo na megdan klubu izuzetne tradicije što podrazumijeva dodatnu obavezu da se pruži maksimum. Cibona ove sezone ima veoma mlad ali i poletan tim s čijim smo se talentom dobro upoznali na startu sezone u Baru. Svjesni smo kakav nas izazov očekuje ali se nadam da ćemo znati da mu odgovorimo na pravi način, rekao je Aleksandar Lazić, krilni košarkaš Mornara.

Jovanović: Mornar se dosta podigao

Trener Cibone Vladimir Jovanović pred meč sa Mornarom ističe da njegova ekipa ima dosta problema sa povredama.

– Ali nećemo u tome tražiti neka opravdanja. Naša prva utakmica je bila odlična i za mnoge smo iznenadili Mornar u gostima, iako smo od tada pokazali da se možemo nositi s jačim protivnicima. Od tada se Mornar dosta podigao kao što se i očekivalo, te, svakako, da će to biti potpuno drugačija utakmica od one u Baru. Ako mi odigramo najbolje što znamo, s puno energije i truda, te motivacije, možemo se, uz pomoć publike, boriti za rezultat, rekao je Jovanović.

Nesuđeno pojačanje Mornara, plej Cibone Lovro Gnjidić, podsjeća da se Mornar dosta promijenio u odnosu na tim s početka sezone.

– Jako su napredovali i skupili dosta pobjeda. Mi smo u periodu kada smo bez nekih igrača, ali, svakako, da imamo svoje šanse ukoliko se držimo planova i zadataka koje trener odredi za nas. Nadam se dobroj igri i bilo bi lijepo upisati pobjedu na početku godine, rekao je Gnjidić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve