Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar se okreće odbrani

Iako I dalje bez Džejkoba Pulena I Ajzee Vajtheda, prvih napadačkih opcija, Barani su jakom i ozbiljnom igrom u odbrani ''razoružali'' slovenački tim i stigli do 14. pobjede, važne u borbi za plej-of

Košarkaši Mornara arhivirali su Krku (80:61) lakše nego što su i sami očekivali i upisali pobjedu nakon dvadesetodnevne pauze.

Iako I dalje bez Džejkoba Pulena I Ajzee Vajtheda, prvih napadačkih opcija, Barani su jakom i ozbiljnom igrom u odbrani ”razoružali” slovenački tim i stigli do 14. pobjede, važne u borbi za plej-of…

– Idemo utakmicu po utakmicu, neće nam biti nimalo lako u ovom rasporedu. Ali što je, tu je. Utakmica sa Krkom je za nama, a svakoj narednoj ćemo prići na isti način. Nadam se da ćemo biti u igri za plej-of do posljednjeg ističe, trener Barana Mihailo Pavićević.

Početak meča i vodstvo Mornara od 13:0, umnogome je odredilo tok meča protiv Krke. Domaćin je tokom čitavog meča kontrolisao dešavanja na parketu “Topolice”, a prednost je išla i do 25 poena (74:49).

– Krka je vrlo iskusna i opasna ekipa, i ako je pustite da se razigra, nema te ekipe kojoj ne mogu da naprave problem. Dva dana ranije su trebali da dobiju Cedevita Olimpiju i mnoge druge. Mi smo bili svjesni toga, pa smo od prve sekunde ušli u meč sa jakom, čvrstom odbranom, svih pet igrača, što je, možda, i odlučilo utakmicu. Jednostavno, nijesmo rivalu dali da se razigra, to je bilo više nego očigledno, dodaje Pavićević.

Od prevashodno šuterske ekipe, a u odsustvu Pulena i Vajtheda, Barani moraju da mijenjaju i koncepciju igre.

– Sad je naša orijentacija odbrana, igrali protiv Krke ili Gran Kanarije, ili bilo koje druge ekipe. Probaćemo odbranom da rješavamo utakmice, primorani smo na to, u tom pravcu moramo da gradimo naš stil igre.”

Pavićević ističe da u narednom periodu, dok se ekipa ne kompletira, treba da se fokusira na ono što sad ima.

– To su 12 momaka koji su igrali protiv Krke, iz njih treba da izvučem maksimum. Tako ćemo i ubuduće, jer koga nema, bez njega se mora. Moramo preraspodijeliti uloge, neko treba da preuzme odgovornost. Vidjelo se protiv Krke da su neki igrači dali svoj doprinos, vrlo pozitivno. Mislim na Šehovića, uključili smo i Bjelicu. Sad nam je potrebna svačija pomoć. Nadam se da ćemo uspjeti da izborimo plasman u plej-of, koji nam je već bio u rukama. Ali to je sport, svaka utakmica nosi nešto novo, zaključio je Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve