Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar samo čudo vodi u plej of

Sada je put težak i veoma trnovit, a do plasmana među četiri najbolja tima u regionalnom takmičenju izabranici Mihaila Pavićevića moraju da gledaju i u ''tuđe dvorište''.

I nakon poraza od Cedevita Olimpije (81:71), trećeg u nizu (nakon Partizana i FMP-a) u seriji mečeva koji su mogli da ih vrate u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini, košarkaši Mornara nijesu matematički otpali iz trke za plej-of.

Ali sada je put težak i veoma trnovit, a do plasmana među četiri najbolja tima u regionalnom takmičenju izabranici Mihaila Pavićevića moraju da gledaju i u ”tuđe dvorište”.

Mornar, naime, trenutno ima dva poraza više od Cedevita Olimpije i Igokee, a od Cedevita Olimpije ima i dvije utakmice više, i slabiji međusobni skor, jer je hrvatsko-slovenački tim slavio u oba međusobna duela.

Za plej-of je potrebno da Barani savladaju i Budućnost Voli u neđelju u „Topolici”, a potom Igokeu u Laktašima u posljednjem kolu. I da se nadaju da Igokea neće u srijedu iznenaditi Budućnost u ”Morači”.

Na taj način bi Mornar pretekao predstavnika Bosne i Hercegovine (zbog dvije pobjede u međusobnim duelima), a možda i Cedevita Olimpiju, koja do kraja ima dva meča sa Crvenom zvezdom, te gostovanje Ciboni i duel kod kuće sa Megom, u slučaju da Cedevita Olimpija izgubi barem tri meča…

Osim igre Barana, koja, svakako, ne obećava pozitivan završetak, naruku Mornaru ne ide ni to što Budućnost juri prvo mjesto za plej-of, te što bi sa Igokeom, eventualno, odlučivali u Laktašima.

U svakom slučaju, mnogo toga (ili sve) će biti jasnije u neđelju, nakon crnogorskog derbija, jer će do tada biti odigrano i nekoliko zaostalih utakmica.

– Nema više kukanja, situacija je takva, kakva jeste. Samo neko čudo nas može, eventualno, dovesti u situaciju da se ponovo borimo za plej-of, ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

– Probaćemo da se konsolidujemo, da pošteno odigramo te dvije utakmice do kraja, pa šta bude, dodao je strateg Barana.

Zašto forsirati trojke kad bolje idu dvojke?

Posebna priča u igri Mornara protiv Cedevita Olimpije je bio šut za tri poena. Barani su pogodili tek šest trojki iz čak 31 pokušaja, često nepotrebno forsirajući šut iza perimetra, iako su imali odličnih 77 odsto šuta za dva poena (26-20).

A Mornar je trenutno najbolja ekipa u ABA ligi po realizaciji šuta za dva poena (58,6 odsto), ispred Budućnosti (56 odsto), Cedevita Olimpije (55,9 odsto), a četvrta kada je realizacija trojki u pitanju…

– Na poluvremenu sam skrenuo pažnju na to. Zašto moramo da forsiramo za tri poena ako ne ide. Zašto ne odigramo na unutrašnje igrače, zašto ne promijenimo igru, nego tvrdoglavo hoćemo glavom kroz zid… Ne može se tako. Kad ide šut, ide, i nema nikakvih problema. Ali ako ne ide, ne možemo čitavu noć da forsiramo šuteve za tri poena, rekao je Mihailo Pavićević, čiji su igrači, ili dobar dio njih, odnosom prema igri i načinom igre pokazali da, možda, u ovom trenutku ne slijede ideje i taktičke zamisli svog trenera.

Neko je napravio grešku oko Pulena

Dva i po mjeseca nakon povrede (24. januara je protiv Crvene zvezde u Baru povrijedio koljeno), protiv Cedevita Olimpije, svog bivšeg tima, zaigrao je Džejkob Pulen, najbolji igrač Mornara. Za 19 minuta upisao je 11 poena, za dva poena je šutirao 4-4, a trojke 7-1, i to pošto je pogodio prvi šut sa distance.

– Za svaku pohvalu je što je izrazio želju da igra. Njegov oporavak se odužio iz meni nepoznatih razloga. Jer, prvo je bilo rečeno da će pauzirati između tri i pet nedjelja, a on je počeo da trenira tek poslije 10 nedjelja. Tu je neko napravio grešku, ali šta ćemo, ne možemo sada da kukamo, rekao je trener Mornara, ne objašnjavajući ko je pogriješio u oporavku ili liječenju Pulena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve