Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar poražen od Zvezde u Baru i izgubio Pulena

Zvezda je trijumfom u Baru preuzela vođstvo na tabeli, jedina je ekipa sa dva poraza, po tri imaju Mornar, Budućnost Voli, Igokea i Cedevita Olimpija

Košarkaši Mornara poraženi su od Crvene zvezde u derbiju 16. kola ABA lige – 86:78.

Zvezda je trijumfom u Baru preuzela vođstvo na tabeli, jedina je ekipa sa dva poraza, po tri imaju Mornar, Budućnost Voli, Igokea i Cedevita Olimpija.

Tim Dejana Radonjića do pobjede je došao spektakularnom serijom trojki – ukupno ih je postigao 17 iz 35 pokušaja, a svaki put kada bi Mornar prišao i zaprijetio preokretom gosti su pogađali za tri.

Prednjačio je Ognjen Dobrić sa šest pogođenih šuteva van linije 6,75, važne šuteve pogodili su Džordan Lojd i Džoni O'Brajant.

Mornar je samo dva puta stizao do izjednačenja, imao je šansi i da preokrene, ali kada se sve sabere, zaslužen trijumf gostiju iz Beograda.

Za Barane je možda i teži udarac od poraza u borbi za vrh povreda Džejkoba Pulena, koji je u 3. četvrtini ”proklizao” po parketu i uhvatio se za koljeno. Na prvi pogled, ne izgleda dobro…

Parket je očito predstavljao problem, zbog velike kiše i južnog vjetra voda je pred početak meča ušla u dvoranu, pa je start pomjeren za 20-ak minuta.

U timu Mornara najefikasniji je bio Ajzea Vajthed sa 19 poena, odličnu utakmicu imao je Tejlor Smit sa 15 poena, Derek Nidam je upisao 13.

Dobrić je bio najbolji pojedinac meča sa 20 poena, Lojd je dodao 18, a O'Brajant 14.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve