Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar ne razmišlja o kiksu

Ovakve utakmice su sjajan test forme i ozbiljnosti rotacije trenera Mihaila Pavićevića. Pod pritiskom očekivanja trijumfa, protiv mladog i motivisanog rivala, tim sa primorja tražiće šansu da pokaže kvalitet sastava

Sa ulogom jasnog favorita, nakon važne pobjede u Evrokupu nad Budućnost Volijem, Mornar ulazi u današnji (17h) duel sa FMP-om u ,,Topolici“. Ovo, 11. kolo ABA lige, prilika je za Barane da se učvrste na plej-of poziciji regionalnog takmičenja.

Ovakve utakmice su sjajan test forme i ozbiljnosti rotacije trenera Mihaila Pavićevića. Pod pritiskom očekivanja trijumfa, protiv mladog i motivisanog rivala, tim sa primorja tražiće šansu da pokaže kvalitet sastava.

Očekuje se da neki od igrača sa manjom minutažom ovog puta dobiju veću priliku. Među njima je i centar Radoje Vujošević, koji bi donekle mogao rasteretiti Lukovića i Smita.

– Neće nas zavarati stanje na tabeli i samo dvije pobjede FMP-a, uz sedam poraza. Radi se o dobroj ekipi, spremnoj da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže. Moramo od sudijskog podbacivanja angažovano ući u duel i već u prvoj četvrtini napraviti razliku. Pobjeda protiv FMP-a bila bi dobra uvertira za dva teška gostovanja koja nas očekuju do početka januara, poručio je Vujošević.

Trener Mihailo Pavićević zahtijevao je ozbiljan pristup radu u prethodnim danima. FMP je imao više prostora da se pripremi za meč. Barska ekipa ne želi da ostavi utisak opuštanja nakon uspjeha u Evrokupu i plasmana u Top 16 fazu evropskog takmičenja.

– Razumljivo, došlo je do emotivnog pražnjenja poslije zaista sjajnog rezultata u Evrokupu, ali nama je, ipak, prioritet ABA liga. Rezultat koji sada imamo napravili smo upravo zbog toga što smo sve utakmice shvatali na pravi način i nismo protivnike dijelili na slabije i jače. Dolazi nam u goste ekipa koja godinama igra prepoznatljivu košarku, rekao je Pavićević.

Protivnik igra zrelo i požrtvovano u oba pravca, dominantno fizički, tako redukujući manjak u kvalitetu pojedinaca.

– FMP je uvijek skup talentovanih mladih igrača koji igraju s velikom energijom. Ove godine imaju i nekoliko iskusnih igrača, a tu prije svega mislim na Filipa Čovića, sigurno jednog od najboljih plejmejkera u ABA ligi. Kao i pred svaku utakmicu sa, na papiru, lakšim protivnicima, ponavljam: nema lakih rivala u ABA ligi, upozorio je Pavićević.

Recept za trijumf protiv ovakvih rivala je jasan…

– Moramo da budemo maksimalno fokusirani i nipošto ne smijemo da pomislimo – lako ćemo. Moj najteži problem biće kako da igrače psihološki pripremim da u meč uđu sa maksimalnom koncentracijom i htjenjem. Od prvog minuta moramo da nametnemo naš ritam i da pametnom igrom ne dozvolimo FMP-u da se razigra. Pobjeda nam je neophodna da ostanemo u vrhu tabele, zaključio je Pavićević.

Nakon ove utakmice Mornar će u nedjelju 27. decembra igrati izuzetno bitan meč na gostovanju Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve