Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar nanio Cedevita Olimpiji prvi poraz, incident u Topolici

Meč je na kraju obilježio incident u Topolici, Rajan Boutraj je u trenucima kada se čekalo da vrijeme protekne i meč završi, “ukrao” loptu Nidamu i položio je u koš. Nakon toga je utrčao jedan navijač Mornara i udario Amerikanca, pa je meč bio prekinut 15 minuta dok sudije nijesu donijele konačnu odluku da se utakmica završi

Košarkaši Mornara u derbiju 5. kola ABA lige savladali su na svom parketu ekipu Cedevita Olimpije nakon velikog preokreta 77:70, i time nanijeli gostima prvi poraz u sezoni. Sa druge strane, Barani su upisali treću pobjedu.

Pulen, Foto: Mornar/Media Pro

Poslije pet uzastopnih poraza, računajući regionalnu ligu i FIBA Liga šampiona, viceprvak Crne Gore došao je do značajnog trijumfa.

Loše je Mornar započeo i ovu utakmicu. Već na startu bilo je 10:0 za goste, koji su kontrolisali rezultat tokom prvog poluvremena, sa konstantnom dvocifrenom razlikom.

Međutim, nakon odmora, Barani su zaigrali mnogo bolje u odbrani, razigrali su se u napadu i krenuo po preokret.

Već do kraja treće četvrtine ekipa Mihaila Pavićevića nadoknadila je minus od 15 poena, koji je bio na startu nastavka, da bi u posljednjoj kontrolisali zbivanja na parketu i stigli do sigurne pobjede na kraju.

Barski tim upisao je treći trijumf u ABA ligi, dok su Ljubljančani prvi put izgubili nakon četiri uzastopne pobjede.

Meč je na kraju obilježio incident u Topolici, Rajan Boutraj je u trenucima kada se čekalo da vrijeme protekne i meč završi, “ukrao” loptu Nidamu i položio je u koš. Nakon toga je utrčao jedan navijač Mornara i udario Amerikanca, pa je meč bio prekinut 15 minuta dok sudije nijesu donijele konačnu odluku da se utakmica završi.

Džejkob Pulen ubacio je 17, Derek Nidam 13, a Brendis Reli Ros 11 koševa. Kod gostiju 14 poena Jake Blažiča.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve