Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar nakon drame poražen od FMP-a

Mornar je, ostao na začelju sa sva četiri poraza, što je učinak kakav imaju i klubovi iz Dalmacije - Split i Zadar

U posljednjih nekoliko godina se u sportu, čak i na ovim prostorima, odomaćio izraz rolerkouster, kao opis utakmice sa mnogo promjena vođstva.

A bolji primjer za takav epitet teško da može da bude od večerašnjeg gostovanja Mornara FMP-u, koje je nakon puno preokreta završeno pobjedom domaćih 83:81.

Na klupi gostiju nije bilo Mihaila Pavićevića, jer je zbog povišene temperature i kašlja ostao izolovan u hotelu, pa je ekipu koja je sezonu počela sa pet poraza vodio 26-godišnji pomoćnik Vaso Milović.

Barani su dobro počeli meč, poveli 34:22, ali su onda stali i dozvolili momku koji je evropsku odiseju počeo u dresu Ulcinja, Brajsu Džonsu, da se razmaše i trojkom uz zvuk sirene, tj. svojim 18. poenom, izjednači pred veliki odmor na 41:41.

U nastavku su se ekipe stalno smjenjivale u vođstvu, da bi FMP serijom 11:0 poveo 71:65 u 35. minutu.

Mornar se nije predao, već je izjednačio na 71:71, a onda i poveo košem Strahinje Mićovića na isteku 38. minuta (73:72).

Bilo je i 75:75, ali je tada Vladimir Mihailović izrastao u tragičara, jer je dva puta sve promašio pri šutevima za tri i omogućio “panterima” da povedu 81:75.

U finišu su trojke pogodili Nemanja Gordić i Mihailović, ali je bilo kasno da se spriječi FMP da dođe do skora 3:1 u ABA ligi.

Mornar je, s druge strane, ostao na začelju sa sva četiri poraza, što je učinak kakav imaju i klubovi iz Dalmacije – Split i Zadar.

Gordić je bio najefikasniji u poraženom timu sa 21 poenom, dvocifren je bio još samo Mihailović (15).

Kod domaćih su odskočili Džons sa 27, Danilo Tasić sa 16 i Geret Nevels sa 15.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve