Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar i Partizan u borbi za potpis Eldžina Kuka

Kuk, nisko krilo visoko 198 santimetara, dobro je poznat regionalnoj košarkaškoj javnosti. Nastupao je u dresu Cedevita Olimpije (tada zagrebačke Cedevite) u sezoni 2018/19, kada je taj klub igrao polufinale ABA lige protiv Budućnosti

ABA ligaši Mornar i Partizan interesuju se za američko krilo Eldžina Kuka (27), prema informaciji grčkih medija.

Pavićević, Foto: KK Zadar

Kuk, nisko krilo visoko 198 santimetara, dobro je poznat regionalnoj košarkaškoj javnosti. Nastupao je u dresu Cedevita Olimpije (tada zagrebačke Cedevite) u sezoni 2018/19, kada je taj klub igrao polufinale ABA lige protiv Budućnosti.

U sezoni za nama Kuk je nastupao za ruski Avtodor iz Saratova, gdje je igrao odlično i bilježio 15,4 poena i 5,5 skokova po meču. U periodu neposredno prije pandemije korona virusa pojačao je Uniks iz Kazanja, za koji je odigrao jedan meč u Evrokupu.

Prethodno, u sezoni 2018/19. za Cedevitu Kuk je bilježio 12,2 poena, pet skokova i 1,3 asistencije u prosjeku na 25 utakmica u ABA ligi.

U Evropi nastupa od 2017. godine, jednu sezonu proveo je u bundesligašu Rajzenu iz Ludvigsburga. Afirmisao se na koledžima Nortvest Florida i Oregon u NCAA ligi, a jednu sezonu nastupao je i za Santa Kruz Voriorse razvojni tim Golden Stejta u G ligi.

Prioritet barskog Mornara za ovo ljeto ostaje prije svega dovođenje vrhunskog pojačanja za pozicije pod košem, dominantnog atlete koji može pokrivati pozicije i ,,četvorke i ,,petice. To je nagovijestio i trener našeg ABA ligaša Mihailo Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve