Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mijović izuzetno cijeni Kobsa, Ilić ogroman potencijal

Meč protiv velikog rivala, osim dočeka i ovacije za Nemanju Gordića i dramatične završnice, obilježila je sjajna rola Alekse Ilića za nešto više od 20 minuta ubacio je četiri poena, imao čak devet skokova i jednu asistenciju. Ali, ono što je radio u odbrani davalo je samopouzdanje cijeloj ekipi

Košarkaši Budućnost Volija su prije dvije noći u krcatoj “Morači srušili Partizan u meču koji je više ličio na “rat nego na košarkašku utakmicu. Slabi procenti šuta na obje strane, akcenat na čvrstoj i agresivnoj defanzivi, uz žestoku borbu. Izabranici Petra Mijovića su pokazali da i u takvom sistemu igre trenutno imaju prednost u odnosu na “crno-bijele.

Kobs, Foto: Eurocup

Meč protiv velikog rivala, osim dočeka i ovacije za Nemanju Gordića i dramatične završnice, obilježila je sjajna rola Alekse Ilića za nešto više od 20 minuta ubacio je četiri poena, imao čak devet skokova i jednu asistenciju. Ali, ono što je radio u odbrani davalo je samopouzdanje cijeloj ekipi.

Novica Veličković i ostali su na niskom postu koristili mekanu odbranu čuvara, ali kada je Ilke preuzeo iskusnog krilnog centra zatvoreni su prilazi košu. Mnogo puta je Ilić branio i ulaske Vila Mozlija i Rašona Tomasa i jasno pokazao da može biti izuzetno bitan u sistemu Petra Mijovića i može odlično da zamijeni Danila Nikolića.

“Mi sa Aleksom na veći broj minuta moramo da modifikujemo napad u odnosu na situacije kada smo sa Danilom na četvorci. Aleksa nije svjestan svojih defanzivnih kapaciteta. Ima sve uslove da bude vrhunski defanzivac. Sve propuste sa Danilom korigovali smo sa Aleksom”, rekao je Mijović i nastavio.

“Međutim, za napad i širinu Danilo nam je izuzetno potreban. Danilo ove sezone radi mnogo više stvari nego prošle. Sigurno će biti svakog dana sve bolji i u odbrani.”

Najefikasniji u redovima lidera regionalnog takmičenja još jednom je bio Džastin Kobs. Američki plejmejker je meč završio sa 14 poena, ali šest od toga je dao sa linije penala, a iz igre je šutirao 4-10. Međutim, mogao je da izraste u tragičara sa tri vezana loša napada, od čega je jedan faul u napadu na 1:16 do kraja. Mijović je brzo reagovao i izveo ga iz igre.

“Sjećate se perioda kada smo selektirali ekipu, dugo smo bili bez plejmejkera. Bilo je dosta oprečnih informacija kada smo razmišljali o njemu. Njegova posvećenost je na izuzetnom nivou. Iskreno, u momentima kada smo gubili utakmice na tu jednu loptu nijesam imao dilemu kome treba da ide. Nikola nije bio na ovom nivou, a to su dva igrača koja najbolje mogu da kreiraju situaciju za sebe i ostale”, istakao je Mijović.

Kobs je protiv Partizana na momente djelovao odsutno.

“Nijesam sreo američkog igrača koji prati sve što se dešava oko kluba. Imali smo mnogo razgovara, pogađa ga sve što se piše i priča i pod opterećenjem je”, otkrio je Mijović.

“Mislim da ne treba potencirati te situacije. Neke su nas koštale, možda će se okrenuti, možda ponoviti slične. Volio bih da svi igrači koje imamo imaju odnos kao Kobs. Mislim da je neko ko nas je držao dok se Nikola nije vratio.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve