Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

ABA liga: Jasna karta za drugo mjesto

U slučaju trijumfa nad Mornarom na svom terenu, Podgoričani bi rizikovali gubitak druge pozicije jedino ako izgube u oba meča do kraja ligaškog dijela, a Cedevita Olimpija slavi ubjedljivo u preostala tri

Budućnost će, ukoliko savlada Mornar u ponedjeljak u “Morači”, gotovo izjesno obezbijediti drugo mjesto u regularnom dijelu ABA lige i prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji.

Foto: Budućnost Voli

Zbog toga je crnogorski derbi u najjačem regionalnom takmičenju izuzetno bitan za “plave”, koji su Mornar savladali prije 11 dana u finalu nacionalnog Kupa u Baru.

U slučaju trijumfa nad Mornarom na svom terenu, Podgoričani bi rizikovali gubitak druge pozicije jedino ako izgube u oba meča do kraja ligaškog dijela, a Cedevita Olimpija slavi ubjedljivo u preostala tri.

Jasno je, radi se isključivo o teoretskim šansama. Cedevita Olimpija ima težak raspored do kraja ligaškog dijela: tim iz Ljubljane već u nedjelju gostuje Crvenoj zvezdi, evroligašu kojem je pobjeda potrebna za plej-of.

Istovremeno, slavlje protiv najvećeg crnogorskog rivala, za Budućnost bi značilo definitivno obezbijeđen plej-of, šestu sezonu zaredom u ABA ligi.

Iza Budućnost je specifičan period u prethodnih sedmicu i po, tokom kojih trener Petar Mijović nije računao na većinu prvotimaca, zbog obaveza u reprezentacijama.

Dobra vijest za Mijovića je to što će ekipa ove sedmice raditi bez problema sa povredama, osim dugoročnog odsustva centra Filipa Barovića koji je krajem januara doživio novu tešku povredu koljena.

Izuzev manjih problema sa prehladama, ekipa nije opterećena drugim kadrovskim problemima, nakon povratka sa mečeva za nacionalne timove.

Ovaj period rada je izuzetno važan za novajliju, krilnog centra Kima Tilija. Za sastav “plavih” i borbu u plej-ofu, te eventualnu borbu za titulu, dobar učinak Francuza je od velikog značaja.

Takođe, pred stručnim štabom je zadatak da se što prije unaprijedi forma američke zvijezde Šona Kilpatrika, kao jedne od glavnih ofanzivnih opcija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve