Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA LIGA: Budućnost bez Vilija Rida poražena od Partizana u derbiju

Treba reći i da je ekipa Budućnosti doputovala sa samo desetoricom igrača u rosteru, pri čemu im je nedostajao i najbolji igrač Vili Rid.

Košarkaši Partizana trijumfovali su večeras pred blizu devet hiljada gledalaca u ”Štark Areni” protiv podgoričke Budućnosti rezultatom 75:66 u devetom kolu AdmiralBet ABA lige.

Crno-bijelima je ovo osma pobjeda, imaju skor 8-1, a Budućnost je sada na 6-3 na četvrtoj poziciji.

Partizan je od samog početka meča imao rezultatsku prednost. Uvodne minute je obilježio Aleksa Avramović sa dvije osvojene lopte u odbrani, uz pet poena u napadu i Partizan je stekao početnu prednost od 9:2.

Gosti se potom vraćaju zahvaljujući raspoloženom Siliju u napadu, ali Partizan je održavao vođstvo, razigrali su se i Smailagić i Ledej, a u završnici prvog kvartala i Madar, pa je posle prvih deset minuta igre Partizan vodio sa 20:13.

Drugu četvrtinu obilježio je Alen Smailagić koji je do poluvremena stigao do 14 postignutih poena. Partizan je u tom periodu došao do desetak poena prednosti, prvi put je bilo 30:20, ali vrlo lako su crno-beli dozvolili rivalu da tu razliku prepolovi. Ipak, do kraja drugog kvartala Partizan zahvaljujući prije svih Ledeju i Smailagiću vraća dvocifrenu prednost koja je posle 20 minuta igre iznosila 41:30.

Očekivali su navijači Partizana da crno-beli već od starta drugog poluvremena ”dodaju gas” i eventualno već tada prelome utakmicu u svoju korist, ali su se stvari nešto drugačije odvijale.

Vajli, Micov, Popović i Kobs su svojim poenima uspjeli da sredinom trećeg kvartala smanje prednost Partizana na 44:41, a trojkom Silija na dva i po minuta prije kraja ovog dijela igre Budućnost prilazi na 46:45.

Crno-bijeli su u tim trenucima imali sve više problema u napadu, Smailagić je zaustavljen, ali Gregor Glas potom preuzima odgovornost. Pogodio je najprije sa penala, a onda i trojku za 50:45. Gosti opet prilaze na ”minus dva’, ali Glas još jednom pogađa za tri poena i crno-beli su poveli sa 53:48. U posljednjim sekundama treće četvrtine Šehović je imao dva otvorena šuta za tri poena, ali nije bio precizan, pa je Partizan u posljednji kvartal ušao sa pet poena razlike.

A kada je to bilo najvažnije, Aleksa Avramović ponovo izbija u prvi plan i najviše zahvaljujući njemu Partizan dolazi do devet poena prednosti – 65:56 na tri i po minuta prije kraja.

Poslije tajm-auta Aleksandra Džikića, Ledej poentira sa penala, a onda nova odlična odbrana crno-bijelih i novi poeni Smailagića na drugoj strani za 69:56 i tu je, na oko dva minuta prije kraja, pitanje pobjednika bilo riješeno.

Smailagić je sa 18 poena i sedam skokova bio najefikasniji u Partizanu, Avramović je upisao 17, uz četiri asistencije, Glas je upisao 12, a Ledej 11 poena i šest skokova.

Kod gostiju, Sili 19 poena, Kobs 14 i Micov 11, a treba reći i da je ekipa Budućnosti doputovala sa samo desetoricom igrača u rosteru, pri čemu im je nedostajao i najbolji igrač Vili Rid.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve