Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Krka i Primorska predlažu prijevremeni kraj sezone

ABA liga se ne igra već nekoliko sedmica zbog epidemije koronavirusa, a nastavak nadmetanja je u magli

Poslije Igokee, slovenački ABA ligaši Krka i Primorska, zatražili su od čelnika regionalnog takmičenja da trenutno stanje na tabeli ujedno bude i konačno za ovu sezonu.

Kozi, Foto: KK Krka

ABA liga se ne igra već nekoliko sedmica zbog epidemije koronavirusa, a nastavak nadmetanja je u magli.

“Mogli bismo da raspravljamo o svemu dugo i šta bi bilo, kad bi bilo. Ako sagledamo činjenice, jednostavno ne možemo ništa da uradimo sa sezonom do kraja zbog virusa. Nažalost, došli smo do zaključka da je najbolje završiti ovu agoniju u kojoj su se našli svi klubovi i igrači. Jer bi ubrzo mogla da postane i finansijska. Slovenačko prvenstvo je završeno bez šampiona. U normalnim okolnostima to nije nešto što želimo mi u Krki, pošto je završnica sezone najljepši dio iste. Međutim, svjesni smo situacije i da je KS Slovenije donio racionalnu odluku. Predlažemo da se sezona 2019/20 zaključi ovako kako jeste. Najlakše je da centrala ABA lige pripremi prijedloge i da mi glasamo”, poručili su iz Krke.

Sa ovim se saglasila i Primorska.

“U Primorskoj se pridružujemo svemu što su napisale kolege iz Krke. Ova sezona treba da se zaključi, rezultati su valjani jer je odigrano više od 90 odsto utakmica. Prijedlozi za sezonu 2020/21 bi trebalo da budu pripremljeni od strane uprave lige, o kojima će se raspravljati i glasati. Naš prijedlog je da se odluke za sezonu 2020/21 donesu što kasnije, kada se stvari smire i normalizuju u najvećoj mogućoj mjeri, a njihovo donošenje sada bi bilo preuranjeno, s obzirom na globalnu situaciju. Ova sezona trebalo bi da bude zvanično gotova”, saopštili su iz Primorske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve