Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Derbijev test zrelosti u Draženovom domu

Studenti su pobjedom protiv Cibone, krajem oktobra prošle godine, prvi i do sada jedini put vezali dvije pobjede u ABA ligi, pa se nadaju da bi, nakon važnog trijumfa nad Splitom, protiv vukova mogli da ponove isti uspjeh kao u prvom dijelu sezone

Debitant u regionalnom takmičenju je u prvom dijelu sezone kod kuće savladao velikana jugoslovenske košarke, nekadašnjeg dvostrukog prvaka Evrope.

Da li SC Derbi može i u Zagrebu da ponovi trijumf iz ”Morače” (93:87), znaće se večeras nakon utakmice koja od 19 časova počinje u ”Draženovom domu”.

”Studenti” su pobjedom protiv Cibone, krajem oktobra prošle godine, prvi i do sada jedini put ”vezali” dvije pobjede u ABA ligi, pa se nadaju da bi, nakon važnog trijumfa nad Splitom, protiv ”vukova” mogli da ponove isti uspjeh kao u prvom dijelu sezone.

Pobjedom protiv Splita, SC Derbi je u prošlom kolu prekinuo niz od tri neuspjeha, dok je Cibona u seriji od sedam poraza, zbog čega je došlo do promjene na klupi ”cibosa”.

Tako je Vladimira Jovanovića zamijenio Gašpern Okorn, koji će debitovati na klupi protiv crnogorskog predstavnika.

– Još jedna zahtjevna utakmica, ponovo bitna za oba tima. Mislim da će kod Cibone, nakon promjene trenera, biti neke pozitivne reakcije. Očekujem da će igrati agresivnije i sa više energije. Mi se u tom smjeru i spremamo, više smo fokusirani na sebe, ima puno stvari koje treba da popravimo. Uz dobar pristup, koncentaciju i energiju koja nam treba na svakoj utakmici, nadam se da možemo da igramo dobro. Nadamo se pobjedi, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Od meča sa Splitom za košarkaše SC Derbija počinje serija mečeva sa ekipama iz donje polovine tabele, u kojima će odlučivati o sudbini opstanka u elitnom regionalnom takmičenju, što je i cilj u ovoj sezoni.

Pred meč u Zagrebu, Podgoričani imaju skor 6-9, odnosno pobjedu više od Cibone, zbog čega meč u Zagrebu dobija još više na značaju, jer bi trijumf imao dvostruku vrijednost.

– Čeka nas teško gostovanje Ciboni, koja je atletski, možda, i najbolja ekipa u ligi. Sezonu su dobro počeli, kasnije su doživjeli pad. Promijenili su trenera, što otežava neke okolnosti. Mi treniramo jako dobro, dolazimo nakon jako bitne pobjede protiv Splita. Uz naš maksimalan pristup, očekujem pobjedu u Zagrebu, rekao je Andrija Slavković, bek SC Derbija, koji je najbolji poenterski učinak u sezoni imao u prvom meču protiv Cibone, kada je upisao 15 poena.

Okorn: Moramo da idemo na pobjedu

Novi trener Cibone Gašper Okorn je tek pet dana sa ekipom.

– Momci su jako motivisani i odlično rade. To treba prenijeti i na utakmicu, još je puno fokusa na oprezu da ne dođe do preopterećenja nakon “prisilne” pauze. Moramo da idemo na pobjedu protiv SC Derbija. Dobro smo analizirali protivnika, ali primarno gledamo sebe i svoju igru. Moramo da vratimo agresivnost i energiju s početka sezone i zasad idemo korak po korak u tom smjeru, rekao je Okorn.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve